Chow Yun-Fat on niitä nimiä, joiden pitäisi tulla ensimmäisten joukossa mieleen kun puhutaan hongkongilaisesta elokuvateollisuudesta. Mies on yksi viileimpiä ilmestyksiä toimintaelokuvan historiassa, mikä käy ilmi hänen klassikoistaan kuten The Killer ja Hard Boiled, joten oli sanomattakin selvää, että joskus hänen oli siirryttävä Hollywoodiin. Chown viimeiseksi honkkarileffaksi jäi mainio Peace Hotel.
The Replacement Killers siis avasi Chow Yun-Fatin Hollywood-uran vuonna 1998. Ei ollutkaan mikään ihme, ettei se ollut kovinkaan kummoinen, sillä monet muutkin aasialaisnimet ovat käytännöllisesti katsoen tuhonneet uransa elokuvallisesti Hollywoodiin siirtymisensä jälkeen. Mikäs siinä huonoja elokuvia tehdessä kun rahaa sataa jopa kymmenkertaisia määriä honkkariuraan verrattuna.
Tarinan alussa etsivä Zedkov (Rooker) tulee tappaneeksi rikollispomo Terence Wein (Tsang) pojan, ja tästäkös Wei alkaa kantaa kaunaa. Wei kiristää John Lee -nimisen palkkatappajan (Chow Yun-Fat) kostamaan Zedkoville tai Leen perhe kuolee. Leen moraali ei tietenkään salli keikan suorittamista, joten hän yrittää lähteä Kiinaan suojelemaan perhettään Wein tappajilta. Mukaan tarttuu vielä passeja työkseen väärentävä Meg (Sorvino), ja piinaavatpa moraaliongelmat Leetä vielä tämän jälkeenkin.
Elokuvan näyttelijäkaarti on kertakaikkisen onneton esitys. Mira Sorvino on roolissaan äärimmäisen ärsyttävä, eikä hänen kohtalonsa kiinnosta katsojaa minkään vertaa. Vielä mielenkiinnottomampi on Michael Rookerin Zedkov, joka ei tee ruudulla oikeastaan mitään muuta kuin esittelee naurettavaa partaviritystään. Zedkovin poikakin sattuu olemaan yksi ärsyttävimpiä tapauksia elokuvan yli satavuotisessa historiassa. Chow Yun-Fat on niin hyvä kuin tällaisessa elokuvassa voi, mutta miehen sönkkäämä Englanti on aivan hirveän kuuloista. Hahmojakaan ei rakenneta minkään vertaa ja ne jäävät paperinohuiksi. Mitään ei muutenkaan vaivauduta selittelemään, vaan kaikkea tehdään ihan vaan tekemisen ilosta. Plussaa tulee kuitenkin siitä, että kiinalaiset puhuvat keskenään Kiinaa, mikä tuntuu olevan harvinaista Hollywood-leffoille.
Toimintakohtaukset lupaavat leffan alkukohtauksen perusteella hyvää. Siinä Chow Yun-Fat pistää klubillisen rikollisia matalaksi äärimmäisellä tyylillä, mutta siihen ne hienot toimintakohtaukset loppuvatkin. Muissa ammuskeluissa ongelmana on liika dramatisointi ja Fuquan innostus hidastusten liialliseen käyttöön. Ehkäpä mies keksi ihan itse, että elokuva saa lisää kestoa jos kolmasosa siitä tehdään hidastettuna. Toimintakohtauksia vaivaavat myös äärimmäisen tylsät ja tavanomaiset musiikkivalinnat, jollaisia näkee lähestulkoon jokaisessa jenkkileffassa. Ammuskelukohtaukset ovat myöskin aivan liian pitkiä. Pahiksetkin yritetään saada näyttämään entistä ilkeämmiltä kun heidät laitetaan tappamaan sivullisia.
The Replacement Killers on tylsä ja puuduttava toimintarymistely, joka toimii samalla ensimmäisenä naulana Chow Yun-Fatin arkkuun. Leffa osoittaa millaista jälkeä tulee kun revitään Aasiasta lahjakas näyttelijä Hollywoodiin. Toimintakohtaukset ovat tylsiä, eikä elokuvassa niiden lisäksi paljoa muuta olekaan. Näyttelijätkin ovat äärimmäisen huonoja, joten ei Replacement Killersistä voi pitää kynsin hampainkaan. Onneksi leffaa ei ole pituudella pilattu, ja hieman reilut 80 minuuttia jaksaa kaikesta huolimatta kahlata läpi ilman itsetuhoisia ajatuksia. Minkäänlaista uudelleenkatseluarvoa pätkä ei kylläkään sisällä.
DVD:n ekstroista allekirjoittanut suosittelee Chow Yun-Fat Goes Hollywood -koostetta, missä valoitetaan hieman näyttelijän persoonaa. Suurimmaksi osaksi dokumentti on mielenkiintoisempi kuin itse elokuva.
nimimerkki: Nosoki