Amerikkalaisen jalkapallon ympärille kasattu, 70-luvun alkupuolelle sijoittuva roturiitaleffa. Menestyspläjäystuottaja Jerry Bruckheimer (Coyote Ugly, Puhallettu 60 sekunnissa, The Rock, Armageddon, jne.) on puhunut Walt Disneyn poppoolta rahat tiskiin ja kylläpä sen näkee että sitä riittää. Mihinkään tehosteisiin tms. rahaa ei ole suinkaan käytetty vaan sillä on hankittu pieni kaupungillinen avustajia sun muuta populaa.
Denzel Washington esittää Virginialaiseen High Schooliin tulevaa uutta jalkapallovalmentajaa jonka tehtävänä on kasata joukkue valkoisista ja mustista pelaajista. Denzelin hommat eivät tunnu menevän aivan putkeen. Rotujen välisiä sulautumisia vastustavat niin mustat kuin valkoisetkin pelaajat, vanhemmat ja muut valmentajat. Pikkuhiljaa miksaus alkaa sitten tietty toimia ja porukka toisensa jälkeen alkaa kääntämään uutta lehteä elämässään. Ne, jotka eivät tähän alistu saavat lopputilin ja lomarahat eikä heitä pahemmin enää viimeisellä kvartaalilla nähdä.
Tositapahtumiin perustuvassa leffassa on kieltämättä suuren kuvan aineksia vaikka se sortuukin välillä pahaan imelyyteen. Ihmiset taputtelevat ja halailevat kovasti toisiaan. Muillekin kuin urheilijoille intoudutaan antamaan aplodeja seisaaltaan… jak! Leffa saa kuitenkin hyvälle tuulelle vaikka ajoittainen ylisympaattinen meininki on lähellä saada melkein huutamaan jaakkoa.
Kyllähän tämä katsoa kannattaa, mutta suosittelen pitäytymään light-limussa leffan ajan ettei veren sokeripitoisuus nouse liikaa.