Douglas Mortimer (Cleef) huomaa etsintäkuulutuksen Indio-nimisestä pahiksesta, niinpä Mortimer aikoo käydä tappamassa hänet. Samaan aikaan myös toinen mies nimeltä Monco (Eastwood) etsii tätä roistoa. Pian Mortimer ja Monco huomaavat olevansa toistensa tiellä, joten he alkavat tekemään yhteistyötä.
Tässä on ehdottomasti yksi parhaista westerneistä mitä olen nähnyt. Tätä parempi on ainoastaan Eastwoodin itse ohjaama Armoton. Tässä elokuvassa minua kyllä häiritsee duppaus, sillä kaikkien muitten paitsi Eastwoodin, Cleefin, Indion ja hänen apureittensa puhe on dupattu. Tämä tietysti laskee elokuvan arvoa minun silmissäni, ainakin kun duppaukset on toteutettu kehnosti. Mutta kaipa sen voi antaa anteeksi elokuvan iän takia.
Muuten Sergio Leone on tehnyt loistavan westernin jossa lähes kaikki muu on täydellistä paitsi tuo äsken mainittu asia. Näyttelijätyö on hyvää, Eastwood ja varsinkin Lee Van Cleef vetää loistavan roolisuorituksen. Juoni on hyvä. Musiikki on loistavaa. Eli kyseessä on tähän asti paras spaghettiwestern mitä olen nähnyt.
Kyseessä on viihdyttävä ja samalla kaunis western joka kuuluisi jokaisen katsoa.
nimimerkki: Arnold