Loistava Narcosin 2. kausi

17.11.2016 02:33

Netflixin Narcos jatkui vihdoin ja jälleen pääsemme seuraamaan Pablo Escobarin edesottamuksia. Toinen kausi alkaakin suoraan siitä mihin ensimmäinen päättyi. Joten tarinaa on siinä mielessä helppo seurata, kunhan vain muistaa mihin ensimmäinen kausi päättyi. Toisen kauden alussa jos on muutama hahmo joita ei muista keitä he ovat niin se onneksi käy nopeasti ilmi kertojan avulla. Kertojana toimii jälleen ensimmäisen kauden tavoin sarjan yksi päähahmoista agentti Murphy (Boyd Holbrook).

Edelleen sarjan parasta antia on ehdottomasti sen pääosaa Pablo Escobaria esittävä Wagner Moura. Joka on roolissaan todella loistava. Jälleen maininnan arvoista on myös sarjan autenttisuus sillä kaikki Kolumbialaiset puhuvat keskenään Espanjaa eikä Englantia niinkuin yleensä Hollywood tuotoksissa on tapana. Myös oikeat uutislähetykset ja esimerkiksi presidenttien puheet kyseiseltä ajanjaksolta tuovat mukavaa lisää muutenkin jo loistavan sarjaan.

Toinen kausi siis jatkuu suoraan siitä mihin ensimmäinen päättyi kun Pablo pakeni vankilasta. Pablon paosta johtuen Kolumbian presidentti on luonnollisesti vihainen. Minkä takia hän ei enää suostu tekemään uutta sopimusta Pablon kanssa vaikka tämä sitä ehdottaakin. Näin alkaa jälleen erilaiset poliisin, armeijan ja agenttien takaa-ajot Pablon kiinnisaamiseksi. Pablo myös jatkaa liiketoimiaan entiseen mallin, mutta ongelmaksi muodostuu osa hänen joukoistaan jotka ovat häntä vastaan. Kuten esim. Judy Moncada jonka miehen Pablo tappoi viime kaudella. Pablo myös suunnittelee saavansa apua Yhdysvalloilta jotta hän pääsisi jälleen vankilaansa, mutta Yhdysvaltain Presidentillä on muita suunnitelmia. Hän lähettää lisää johto hahmoja Kolumbiaan Pablon kiinnisaamiseksi ja jotta hänen tuomittaisiin Yhdysvalloissa jossa Pablo saisi kovemman rangaistuksen. Jossain välissä hallitukset myös kypsyvät Pablon aiheuttamaan väkivaltaan ja kiinnisaamistesta tulee toissijainen tehtävä. Sillä Kuolleena voi olla parempi vaihtoehto kaikille. Sen verran ongelmia Pablo aiheuttaa.

Seuraavaksi yksi todella suuri spoileri. Jos haluat välttyä siltä katso ensin tämä Narcosin toinen kausi ja lue arvio vasta sitten loppuun.

Kokonaisuutena toinen kausi siis kuvaa Pablon elämää vankilan jälkeen ja sitä miten hän aina onnistuu lyömään vastustajansa. Pablo onnistuu aina olemaan askeleen edellä poliiseja, mutta hänen vihollisensa ottavat kovemmat keinot käyttöön. Pala palalta Pablon kartelli syöksyy kohti tuhoa niin poliisien kuin varsinkin muiden huumeparonien toimesta. Sekä uuden Los Pepes ryhmän toimesta, jotka todella väkivaltaisin keinoin tuhoavat Pablon organisaatiota. Lopulta Pablo joutuu lähettämään perheensä turvaan koska taistelut käyvät liian vaarallisiksi ja kaikkien henki on vaarassa. Ja kuten Netflix tätä kautta mainosti kertoo kausi Pablon tuhosta joka lopulta johtaa hänen kuolemaansa. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole sarjan loppu sillä se jätetään avoimeksi koska Cali kartelli pitäisi seuraavaksi pysäyttää. Sarjan tekijät ovat myös kertoneet että aikovat mahdollisesti jatkaa sarjaa Pablon kuoleman jälkeisillä tapahtumilla. Kysymys kuuluukin onko seuraava kausi ilman Pabloa yhtä hyvä vai olisiko tähän hyvä lopettaa?

Murphyn ja Peñan (Pedro Pascal) yksityiselämää olisi voinut olla hieman enemmän mukana niin kuin oli ensimmäisellä kaudella. Toivottavasti sitä nähdään mahdollisella seuraavalla kaudella lisää. Toki Peñan taistelu lain molemmin puolin ja niiden seurausten seuraaminen oli mielenkiintoista ja antoi hahmolle lisää syvyyttä. Uusista hahmoista esiin nousi Limon josta tuli ensin Pablon uusi kuski ja lopulta oli viimeiseen asti Pablon rinnalla. Kun muut olivat poissa, kuolleet, vangitut tai hylänneet Pablon.

Omasta mielestäni toinen kausi on edelleen mahtavaa viihdettä ja tarinan kerronnallisesti loistava. Jotkut arvostelut ovat pitäneet toista kautta huonompana kuin ensimmäinen, mutta itse olen eri mieltä. Toinen kausi on edelleen yhtä hyvä kuin ensimmäinen ja myös temmoltaan nopeampi. Sillä joka jaksossa tapahtuu niin paljon asioita että välillä saattaa pudota kärryiltä jos ei seuraa tarkkaan. Myös kaikki näyttelijät ovat edelleen hyviä ja osa jopa mahtavia. Joistain näyttelijöistä vain tulee itselleni mieleen joku telenovelan hahmo. Varsinkin juuri Judy Moncadaa näyttelevä Christina Umaña on kuin suoraan telenovelasta. Kuitenkaan sekään ei tee kokonaisuudesta huonoa.

Katsoin koko kauden taas muutamassa päivässä niin kuin yleensä kaikki hyvät Netflix sarjat olen tottunut katsomaan. Yllätyksenä tuli kuitenkin että tietämättäni katsoin kauden viimeisen jakson joka oli siis kymmenes jakso. Olin odottanut vielä muutamaa jaksoa lisää, mutta kausi olikin ohi. Toki ensimmäiselläkin kaudella oli vain 10 jaksoa, mutta muistin että niitä olisi ollut 13. Jonka takia en osannut odottaa kauden loppumista silloin kun se loppui. Tarinallisesti kauden päätös oli kuitenkin sellainen mihin kausi on hyvä päättää eli Pablon kuolemaan. Pidin siis edelleen tästäkin kaudesta paljon.

Arvosteltu: 17.11.2016