Kesäloman kunniaksi menin ja ostin sellaisen DVD boxin kuin Original Monster Collection. Kahdeksan alkuperäistä mustavalkokauhuelokuvaa DVD muodossa. Asiallista. Kahlaaminen alkoi klassikkojen klassikosta, Draculasta.
Hra.Renfield matkustaa Transylvaniaan myymään Kreivi Draculalle taloa Lontoosta. Kreivi on kovin vieraanvarainen, mutta moni kakku päältä kaunis, sisältä silkkaa siloa… ja niinhän se on tässäkin tapauksessa. Kreivin epäonneksi Englannissa häntä vastaan asettuu hollantilainen tiedemies, Tri.Van Helsing. Hyvän ja pahan taistelu on alkanut…
Bram Stokerin loistava klassikkokirja on filmatisoitu lukemattomia kertoja, ensimmäisen kerran Saksassa ’20-luvulla, epävirallisesti tosin. Ensimmäinen virallinen filmatisointi on tämä Bela Lugosin tähdittämä mestariteos.
Muuten pläjäys noudattelee alkuperäisteosta aika hyvin (joskin sellaisella tahdilla että huhhuh, koko 400 sivuinen kirja on mahdutettu vaivaiseen tuntiin ja seitsemään minuuttiin, joka on ainakin SuomiDVD:n kesto), mutta eräs yllättävä juttu on se, että kun kirjassa Draculan linnaan matkusti herra nimeltä Jonathan Harker, tässä sen tekee herra nimeltä Renfield, joka kirjassa mätäni mielisairaalassa.
Tod Browning ohjaa ihan hyvin, ja näyttelijät ovat lähes kaikki erinomaisia. Mainittakoon nyt vaikka Bela Lugosi ja Edward Van Sloan. Ei paras Draculafilmatisointi, mutta loistava pätkä silti, suosittelen.