Quentin Tarantino on todellinen mestari. Hänellä on jonkinlainen outo kyky saada pelkästä dialogista erittäin hyvä ja viihdyttävä leffa. Hänen kykynsä todisti jo Pulp Fiction, joka oli vallan loistava rikoselokuva. Nyt kun sain käsiini miehen ensimmäisen ohjaus työn niin lopulta se todisti minulle että mies on todellinen nero.
Tarina kertoo kuudesta ammattilais rikollisesta, jotka palkataan tekemään ryöstökeikka yhdessä vaikka he eivät tunne toisiaan, joten he saavat itselleen tunnusnimet kuten mr. White tai mr. Pink. Keikka epäonnistuu todella pahasti. Muutamat onnistuvat kumminkin pakenemaan ja he päätyvät kohtauspaikalle vanhaan varastoon. Tästä alkaa todella värikäs ja hermojaraastava välienselvittely miesten välillä ja asiaa ei helpota myöskään yhtään se että heidän joukossaan on petturi.
Heti ekaksi täytyy nostaa hattua Tarantinolle että on saanut todella loistavan näyttelijäkaartin mukaan elokuvaan. Kaikki pääosan esittäjät ovat todella mainioita, varsinkin Steve Buscemi on loistava. Juoni on erittäin yllätyksellinen ja se sisältää myös loistavaa dialogia, joka suorastaa pursuaa hyvää huumoria ja valtavaa machoilua. Pääosan esittäjät ovat saanet etsiä itsestään kunnon bad guy -puolia ja he päästävät sen valloilleen suorastaan hirveällä raivolla.
Yleensä Tarantinon elokuvat ovat väkivaltaisia, kuten myös tässä tapauksessa, mutta väkivalta ei nouse pääosaan kuten joissakin elokuvissa on tapana. Tarantino on saanut kiinnitettyä myös hyvin epäluottamuksen päähenkilöiden välille, joten mistään ei voi olla täysin varma elokuvassa. Musiikki ansaitsee myös kiitosta. Tarantino on saanut musiikin vanhat klassikot hyvin sopimaan elokuvan tunnelmaan. Tämä on Tarantinon paras elokuva ainakin allekirjoittaneen mielestä.
Loistavaa viihdettä, jonka voi aina katsoa kun tekee mieli nähdä hyvä rikoselokuva. Suosittelen katsomaan et varmasti pety.
nimimerkki: J-P