Taas jälleen kerran joudun todistamaan sen, että todellisuus eroaa täysin siitä mitä luvataan. Olin lukenut, että Men Behind The Sun 2 juhlisi raakuudellaan ja sodanvastaisuudellaan, mutta toisin kävi. Tai sitten sekoitan tämän Men Behind The Sunin ensimmäiseen osaan, jota en ole vielä nähnyt, mutta arvioin nyt kakkososan.
Men Behind The Sun 2 on loppujen lopuksi mitään sanomaton pätkä. Odotin saavani jotain sairasta ja erityisen raakaa elokuvaa, mutta sain käsiini elokuvan, jonka ainoastaan pari kohtausta oli hieman sairasta. Kuten revitään jäätyneestä käsistä iho irti, suoritetaan ruumiinavaus ja tehdään ihmiskokeita. Ja tähän jäikin sairaat kohtaukset, eikä niitä oltu edes toteutettu tyylillä.
Eikä myöskään elokuva ole sodanvastainen, paitsi yksi japanilainen kylläkin kyseenalaistaa ihmiskokeet mutta tähän se jääkin. Typerästä elokuvasta on vaikea sanoa mitään positiivista, joten enpä paljon sano. Näyttelijät ovat surkeita, ohjaus sutii paikoillaan ja sairaita kohtauksia ei ole paljon. Mutta elokuvan positiiviseksi asiaksi voisi mainita ainoastaan nämä pari sairasta kohtausta, jotka jotenkin saavat aikaan pientä värähtelyä silmissä.
En tiedä millainen Men Behind The Sun ykkönen on, ja surkean kakkosen jälkeen pitää tarkalleen miettiä ykkösen katsastamista.