Twin Peaks – Fire walk with me sijoittuu aikaan ennen sarjan omituisia tapahtumia. Se näyttää mitkä asiat johtivat unelmatyttö Laura Palmerin sadistiseen murhaan ja valaisee tapahtumat kaunottaren viimeisistä päivistä ennen traagista kohtaloa.
Elokuva kuljettaa meidät Twin Peaksin kauniin vihreään ja metsäiseen pikkukaupunkiin, jossa vesi virtaa vapaana ja kahvi maistuu hyvältä. Kuitenkin tämän idyllisen, mystisen ulkokuoren alta paljastuu karmaisevia asioita, toinen toistaan omituisempia henkilöhahmoja ja tapahtumia, jotka eivät kestä päivänvaloa. Tunnelman luonti on onnistunut vähintään yhtä hyvin kuin sarjassa ja aavemaisuus ja kylmyys tuntuu kotisohvalle saakka.
Lynch kuljettaa katsojaansa ihmeellisessä maailmassa, jossa ei voi kukaan arvata mitä seuraavaksi tapahtuu tai mitä vaanii seuraavan kulman takana. Läpi huumehuurujen ja ihmissuhdekiemuroiden kuljetaan ohjaajan omaperäisellä, mutta veitsen terävällä tavalla. Tämä kuuluu niihin elokuviin, jota tulee lähteä katsomaan oikealla asenteelle ja avoimella mielellä. On turha edes yrittää käsittää kaikkea ainakaan ensimmäisellä kerralla.
Näyttelijät onnistuvat, vaikka hahmot ovatkin vähintään omaperäisiä. Musiikkia joka kruunaa fiiliksen on vaikea löytää, mutta nyt sekin on onnistunut osumaan kohdalleen. Kaiken kuorrutuksena ohjaaja, joka ei turhaan pelkää rikkoa rajoja.
Twin Peaks – Tuli kulje kanssani on upea elokuva. Se on elokuva sinulle, joka etsit jotain muuta. Se on elokuva niille, jotka eivät halua kompastua itsestään selvyyksiin. Sinä joka haluat tuntea voimakkaasti. Elokuva on pelottava, se on väkivaltainen, siinä on alastomuutta ja seksiä. Häiriintynyt ja kieroutunut ilmapiiri ovat läsnä. Ei ehkä sovi heikkohermoisimmille, mutta sinä joka etsit todellista seikkailua, erilaista kokemusta ja pakoa arjesta; olet perillä.