Kiinnostuin High School Musicalista Zac Efronin takia. Olin nähnyt hänen näyttelevän Summerland-nimisessä draamasarjassa. Hullun lailla odottelin, että High School Musical tulisi telkkarista, ja lopulta se näytettiin Disney Channelilla. Pakko sanoa, että odotukset piti. HSM on mainio Disney-leffa, josta jää hyvä mieli.
Leffan juoni on kerrottuna tuossa alempana, joten eipä sitä enää jankkaamaan. Ensiksi ihan yleisestä asiasta elokuvan suhteen. Leffassa on koko ajan mukava fiilis ja se varmaan johtuu HSM-hahmojen käymästä koulusta. Heidän koulunsa on värikäs ja avara, ja se että opiskelijat alkavat yhtäkkiä naps-vaan lauleskella yhdessä, kertoo heidän yllään vallitsevasta yhteishengestä. Onhan siellä kaikilla omat kaveriporukkansa (urheilijat, hikipingot, teatteriharrastajat, jne.) ja on tavallaan surullista, että kaikilla on se niin sanottu punainen leima otsassa, joka kertoo mihin porukkaan kukin kuuluu. Ja tästä ei saa poiketa; jos olet urheilija, olet vain urheilijoiden kanssa. Elokuvan loppubiisi kuitenkin antaa tässä asiassa uutta toivoa niille, jotka eivät enää jaksa elää “punaisen leiman mukaan”.
Ja sitten näyttelijöistä. Pääkaksikosta Zac Efron onnistuu paremmin kuin Vanessa Anna Hudgens. Efronin suorituksesta näkee, että poikaparka on ihan maassa, kun ei voi kavereiden painostuksen takia tehdä sitä, mitä itse haluasi. Mutta ei Efronin rooli ole kuitenkaan pelkkää masennusta, vaan katsoja näkee, että kyllä poika pärjäisi varmasti ihan hyvin myös komediassa. Hauska poika, mutta pidän hänestä kuitenkin enemmän Summerlandissa, kun hän näyttelee draamaa. Hudgens taas tuntuu olevan niin innostunut roolistaan, ettei tuo siihen yhtään syvyyttä. Hänen näyttelemisensä on niin olematonta, eikä hän tuo roolihahmoonsa mitään omaa. Toivottavasti hän onnistuu paremmin HSM:n kakkososassa, joka tulee tämän vuoden puolella.
Sivuosat menevät kaikki nappiin. Etenkin Ashley Tisdale on todella hauska roolissaan, kuin myös hänen roolihahmonsa veljeä näyttelevä Lucas Grabeel, jonka olisi pitäny saada enemmän tilaa tässä leffassa. Myös Corbin Bleu ja Monique Coleman onnistuvat hyvin rooleissaan. Kummatkin halusivat aluksi estää ystäväänsä tekemästä sitä, mitä tämä halusi vähän oman etunsa tähden. Koska HSM on Disney-leffa arvaatte varmaan, että Bleun ja Colemanin roolihahmot tulevat järkiinsä tässä asiassa ja niin edelleen.
HSM sopii lomapäivinä katsottaviin leffoihin. Leffa ei ole mikään mestariteos, mutta sopii hetkiin kun ei ole muuta tekemistä. Leffan katsottuaan mieli on varmaan sen verran kohentunut, että ehkä jaksaisikin tehdä jotain muuta kuin löhöillä tyhjän panttina kotona.
nimimerkki: Phoenix 4-ever