Kummeli Storiesin huima stoori käynnistyy, kun Luxemburgin raja-asemalla suomalainen rekkakuski pysäytetään ja muutamia jääkiekkotuotteita häpäistään hallituksen toimesta (gut gemacht!). Tätähän ei hyvällä katsota, joten paikalle hälytetään pahamaineinen trio Kettu, Ilves ja Rusakko sotimaan Luxemburgia vastaan. Taisteluhaudan melskeessä pojat muistelevat menneitä, mm rallikisoja, lätkää ja jopa koulunpenkillekin päästään Speedyn Sakun kanssa rakentamaan kanoottia (..no,ei varsinaisesti!)
Kummeli stories on siis makasiinityyppinen kooste suomalaisille hyvin rakkaista kultturiperinnöistä, mm. edellämaittujen kanssa kalastus. Kummeleiden huumori on todella hervotonta ja ruotivaa, eikä manselaista sakkia aivan suotta Suomen Monty Pythoneiksi nimitelläkkään. Elokuva pursuaa herkullisia, mutta ennenkaikkea ikimuistoisia ja mieleenpainuvia karikatyyrejä ja henkilöhahmoja, sekä TODELLA, TODELLA mieleenpainuvia repliikkejä, joita varmasti toistellaan elokuvan jälkeen seuraavat viisi kuukautta. Suomalaista valiohuumoria, jossa saa nauraa myös itselleen ja todella tutuille ilmiöille. Suosittelen elokuvan uudelleenkatsomista vähintään kahden kuukauden välein ja mielellään ryhmässä, niin osaa taas arvostaa arjen ruskeaa harmautta ihan eri tavalla. Suosittelen koko sisälmyksistäni.
Ei kuulkaa ralli on jotain aivan muuta!