Chung Sunin City War on aika perinteinen bullet-ballet elokuva. Se ei tuo genreen mitään uutta ja mullistavaa, eikä se erotu joukosta oikeastaan millään tavalla. Kuitenkin se on pakko nähdä, jos Chow Yun Fat on yhtään tuttu nimi. Juoni on sitä tuttua peruskamaa, eli on rikollispomo, joka pääsee vankilasta, ja jostain kumman syystä päättää eliminoida kaksi hänet pidättänyttä poliisia. Toisen poliiseista rikollispomo hoitelee ihan elokuvan alkumetreillä, mutta Ti Lungin esittämän poliisin eliminoinnissa on yksi paha ongelma: mies sattuu olemaan itse Chow Yun Fatin roolihahmon kaveri.
Elokuvassa katsojat tutustutetaan ihan mukavasti henkilöhahmoihin, ja se tuokin elokuvaan mukavasti syvyyttä. Poliisien väliset jutustelut ruokapöydässä, sekä juomapelit ovat mukavia alkupaloja tappamista odottavalle katsojalle. Ti Lungin esittämä Ken on pitkään poliisivoimissa palvellut, hieman vanhoollinen poliisi, joka ei voi enää sietää poliiseille asetettuja rajoituksia, sillä eihän rikollisillakaan ole mitään rajoituksia. Chow Yun Fatin esittämä Dick Lee taas yrittää noudattaa sääntöjä, vaikka hän ymmärtää Kenin turhautumisen aiheen.
Elokuvasta löytyy pari dramaattista kohtausta, ja lopputaistelu onkin puhdas kostoretki Tediä vastaan. Taistelut ovatkin sitä, mitä Chowin elokuvilta on totuttu odottamaan, ja tässäkään hän ei petä. Mies on kuin kotonaan pistoolit kädessään ja suuri vihollislauma edessään. Mihinkään Woon elokuvien tyyliteltyihin taisteluihin ei tässä päästä, mutta ammuskelukohtaukset hoitavat asiansa.
Loppujen lopuksi City War ei ole parhainta bullet-balletia, mutta jos Chow Yun Fatin helpommin saatavilla olevat elokuvat on kahlattu läpi, niin on tämä ehdottomasti katsastamisen arvoinen pätkä. Ei tästä mitään suurempia valituksen aiheita löydä, mitä nyt ohjaus ontuu välillä hieman, ja näyttelijät vetävät roolejaan yli. Plussalle tämä jää ehdottomasti jo pelkästään Chow Yun Fatin karisman takia.
nimimerkki: Nosoki