Nikita on rikollinen narkkari, joka epäonnistuneen apteekkiryöstön ohessa päätyy posauttamaan poliisille kuulan kalloon. Muut rikoskumppanit menehtyivät hetkeä aiemmin poliisin luoteihin. Nikita saa pitkän kakun, mutta valtion edustaja huomaa naisessa olevan potentiaalin. Nikitan kuolema lavastetaan hautajaisia myöten. Valittavana on ura valtion leivissä “epävirallisena” palkkatappajana tai jo kertaalleen kirjoitettu kohtalo eli pötköttely mullan alla.
Leffa on komea väkivaltaviihdepläjäys, joka on poikinut myöhemmin myös saman nimisen TV-sarjan. Olin nähnyt pläjäyksen n. 10-vuotta sitten, mutta kun muistelin että kyseessä on kelpo pläjäys niin uudestaan vaan DVD-formaatissa masiinaan.
Mitään sen syvällisempää sanomaa tästä ei löydy vaan kyseessä on vain leffa, jonka parissa viihtyy. Homma jakautuu oikeastaan kahteen osaan, vastaan pyristelevän Nikitan koulutukseen ja varsinaiseen työhön. Ei työtä ilman huvia, joten romantiikkaa on pistetty myös joukkoon ja kunnon viihteen kruunaa happy end.
Tarkistamisen arvoinen tapaus, josta reilut 10 vuotta ei ole syönyt tuumaakaan.