Mitäänsanomaton leffa ja siinä on törppöjä.

29.4.2017 15:29

Alkuperäinen nimi:Night of the Living Dead
Valmistusvuosi:1990

Pittsburhista notkunut George A. Romero teki trilogian joka kuvasi mustalla satiirilla ihmiskuntaa. Siitä muodostui myös aligenre ja ukko tislasi klassikkoteoksen käsikirjoituksen uuteen aikaan ja delegoi ohjaustyön Tom Savinille, jonka erikoisala on veriloiske. Ajankohtana on [movie]Elävien kuolleiden yö[/movie] ja sekalainen seurakunta joutuu sinnittelemään vaikeissa olosuhteissa. Barbara (Patricia Tallman) ja Ben (Tony Todd) ovat keskeiset selviytyjät ja inhimilliseksi vastapeluriksi muodostuu Harry Cooper (Tom Towles) tilanteessa missä sellaisen läsnäolo ei ole toivottavaa.

George A. Romero itse vastaa uusioteoksen käsikirjoituksesta pääasiallisesti noudattaa edeltäjänsä ratkaisuja, mutta samalla sovittaa ne vielä kärjistetympään suuntaan. Luonnollisesti isompi budjetti mahdollistaa rumemmat kalmot ja tasaisen värikuvauksen. Lisäksi loppuratkaisu on miellyttävästi erilainen edeltäjäänsä verrattuna.

Patricia Tallman sopeutuu aika nopeasti epätavanomaiseen tilanteeseen ja Tony Todd on jatkuvasti aktiivinen uurastaja. Tom Towles valuu näljää koko olemuksellaan ja tislausprosessi jättää hahmon yksiulotteiseksi pelätiksi josta ei ole muuta kuin haittaa.

Ilman edeltäjäänsä kyseessä olisi varsin toimiva ja miellyttävän ankea zombieleffa, mutta tislausprosessi jättää pois ne kerronnalliset hienoudet jotka tekivät edeltäjästä klassikon. Aika mitäänsanomaton leffa ja siinä on zombieita.

Arvosteltu: 29.04.2017