Olympiauimari Buster Crabbe oli oman aikansa supertähti, joka esitti ensimmäisen suuren sarjakuvabuumin aallonharjalla leffaversioissa peräti kolmea aikansa ykköskaartin sarjissankaria; Flash Gordonia, Buck Rogersia ja Tarzania. Raamikas ja jykeväleukainen Crabbe opetteli viidakkoelokuvia tehdessään kesyttämään leijonia, loi uraa liikemiehenä 1960-luvulla ja näytteli vielä 1980-luvulla, aina elämänsä viimeisiin vuosiin saakka. Nabonga kuuluu miehen vähemmän tunnettuun tuotantoon ja on puhdas Buster Crabbe -vehicle, jonka tarkoituksena on luultavasti ollut pitää äijän nimeä pinnalla ja tienata nopeat irtotaalat viihdettä kaivanneelta yleisöltä.
Sellaisenaan Nabonga ei kuitenkaan ole missään tapauksessa huono filkka. Se on nopeasti etenevä, reipashenkinen ja teknisesti lujaa ammatti-ihmisten jälkeä. Crabbe on pääroolissaan tuttu ja turvallinen, loistava ykkösmies, eikä leffadebyyttinsä tekevä Julie Londonkaan ole ollenkaan hassumpi naispääosa. Gorillaa lähemmäs 20 kertaa eri pläjäyksissä esittänyt Ray ”Crash” Corrigan hoitaa apinoinnit totutulla suoritusvarmuudella.
Leffan juoni on tuttua juttua. Pankkiryöstäjää ja tämän tytärtä kuljettava lentokone rysähtää keskelle pimeintä Afrikkaa ja pieni tyttö päätyy gorillojen kasvatiksi. Ryöstöstä syntipukiksi joutuneen isävainaansa tahratun nimen puhdistamista epätoivoisesti yrittävä Crabbe seuraa parikymmentä vuotta myöhemmin jälkiä viidakon syövereihin. Sotke tarinaan kiukkuinen ja väkivahva gorilla sekä vähe petosta ja rosmousta, niin soppa alkaa olemaan kasassa.
Nabonga ei ole mitenkään spesiaalileffa, mutta vanhoista studioviidakkoseikkailuista ja gorillapukusekoiluista kiinnostuneille katsojille se on ehdottomasti keskivertoa parempaa viihdettä. Stoorissa on mukavan hölmöjä pikku outouksia pitämään mielenkiintoa yllä ja hyvää, tyylikästä apina-actioniakin löytyy miellyttävä määrä. Pisteet myös siitä, että Crabben apurina toimiva tummaihoinen kaveri kuvataan ihan tasavertaisena heppuna, eikä tyhmänä ali-ihmisenä kuten näissä leffoissa usein (vrt Viidakon Valkoisen Pongon hilpeästi nimetty Mumbo Jumbo-kantaja). Edistyksellistä 40-lukulaiselta filmiltä.