Mukavan koominen kauhufantasia.

22.8.2008 12:04

Alkuperäinen nimi:Leprechaun
Valmistusvuosi:1993

Leprechaun. Tuo irlantilainen haltija, joka kantaa kultaa mukanaan. Kauhuleffana idea tuntui aluksi hiukan höpsöltä, joten meni melko pitkään, ennen kuin yritin katsoa, löytyisikö kyseinen pätkä YouTubesta. Siellähän se oli, joten eikun vain katsomaan.

Dan O’Grady saapuu kotiinsa varastettua Leprechaun kullan. Tämä seuraa häntä pahat mielessä. Dan saa pikku-ukon vangiksi isoon laatikkoon, mutta saadessaan aivohalvauksen hän ei ehdi tappaa Leprechauntia. Kymmenen vuotta myöhemmin paikkaan saapuu uutta väkeä, tietämättä mitään ilkeästä olennosta, joka tappaa kaiken, ken hänen kultaansa koskee.

Leprechaun sai viisi jatko-osaa. Täytyy kyllä myöntää, että kyseessä ei ole mikään epäkelpo tapaus, vaikka vähäsen parannusta olisi kaivannut. Luulin kyllä tosiaan, ettei tästä aiheesta saa mitään hyvää aikaseksi, mutta olin väärässä. Tämä toimii, vaikkakin tehosteet saavat tämän leffan pirun lapselliselta.

Sankarittarena häärii Jennifer Aniston (paremmin Frendeistä tuttu) ei kovin ihmeellistä näyttelijäsuoritusta tee, vaikka siedettävää onkin. Muut ovat vähän niin ja näin. Lopuksi ylistys Warwick Davisille eli Leprechaunin rooli. Hahmo ei ole pelottava, mutta ilkeä ja pirun hauska, minkä ansiosta sai hyvät naurut. Enkä sano tätä siksi, etten minä pitäisi siitä yhtään, päinvastoin. Jotenkin tuntuu, että komediana tämä toimii paremmin.

Yhteenveto: Mukavan koominen kauhufantasia, joka olisi voitu tehdä vähän paremmin. Hieno aloitus Leprechaunille, mutta miten on jatko-osien laita? Tätä en ehkä uskalla miettiä.

Arvosteltu: 22.08.2008