Musiikki svengaa mukavasti taustalla useasti ja luo hyvän amerikkalaistunnelman.

25.2.2005 21:38

Alkuperäinen nimi:10 Things I Hate About You
Valmistusvuosi:1999

Tämäpä on loistoleffa, josta ei olla paljon puhuttu eikä tätä ele ylimainostettu koskaan. Mikä onkin hyvä asia, sillä yleensä niihin elokuviin pettyy melko äkkiä. Mielestäni tästä olisi pitänyt puhua joskus, koska on tämä ihan yksi parhaimmista, joita on ikinä ennen Amerikassa valmistettu. Huumoria kerrakseen tästä löytyy kyllä, ja saa nauraa ihan kippurassa niin, että oikein mahasta ottaa. Näyttelijät on valittu tarkoin, sillä tämä kokoonpano on tosiaan loistava tiimi. No itse asiassa, kyllähän tästä saa irtoamaan vaikka mitä, mutta ei tämä varmasti ole ihan ainut, jossa on melko lailla sama juoni.

Ensimmäisenä koulupäivänään Cameron (Joseph Gordon-Levitt) rakastuu kauniiseen Biancaan. Cameron tosin ei ole ainut joka on havittelemassa Biancaa, sillä muitakin ehdokkaita löytyy. Ongelmia lisää se, että Biancan isä ei anna Biancan tapailla poikia, koska pelkää hänen tulevan raskaaksi. Biancalla on myös isosisko Kat (Julia Stiles)joka on toivoton. Bianca pääsisi bilettämään jos hänen isosiskonsakin menisi, mutta koska hän ei ole sitä tyyppiä, niin sillä selvä. Cameron ja kumppanit värväävät Katille seuralaisen eräisiin juhliin, jotta sinne pääsisi myös Bianca. Ja jotain tätä rataa siinä edetään.

Romanttinen nuortenleffa on siis kyseessä, ja melko laadukas onkin. Musiikki svengaa mukavasti taustalla useasti ja luo hyvän amerikkalaistunnelman tähän elokuvaan. Mielestäni on sanomattakin selvää, että tämäntyyppisiä leffoja on paljon, mutta tämä leffa on poikkeus, joten en yhdy tässä tapauksessa siihen. Ei tämä yhtä juhlaakaan ole, mutta ihan mukava varmasti myös valkokankaalla. Toivon ja luulen, että jokainen joka tämän vilkaisee voi nauraa ja olla kyllä täysin varma siitä, että puheet elokuvan surkeudesta ja ennakkoluuloista muuttuvat pian positiivisiksi. Luvassa on kuitenkin vuosisadan taistelu Biancasta, ja välillä suhteet tässä käyvät äärirajoilla.

Ollako vai eikö olla? – siinäpä vasta kysymys. Tärkeintä ei kuitenkaan ole se että unelmoi, sillä tässä pelissä jota leffassa pelataan, on iskettävä kimppuun ja taisteltava kynsin hampain, sillä mikään ei ole ilmaista. Nauttikaa leffasta jos sen katsotte. Minäkin nautin tästä heti ensimmäisellä kerralla ja tämän voi katsoa uudestaan ja uudestaan, kyllästymättä kertaakaan.

nimimerkki: zetahoo

Arvosteltu: 25.02.2005