7.4.2008 18:56

Alkuperäinen nimi:Epic Movie
Valmistusvuosi:2007

Heti alkuun on sanottava, että olen elokuvaparodioiden suuri ystävä. Scary Movie -kohellukset ovat mielestäni viihdettä parhaasta päästä ja juuri sellainen huumori uppoaa meikäläiseen kuin kuuma veitsi voihin. Siksi olinkin ihan positiivisilla mielin, kun ystäväni halusi katsastaa kanssani Epic Movien. Olin kuullut kyseisestä leffasta aika paljon kritiikkiä, mutta koska lehtien kriitikoiden ja minun huumorintajullani on niin vähän yhteistä, halusin antaa elokuvalle edes mahdollisuuden. Näin jälkeen päin ajateltuani joudun kuitenkin myöntämään suurimman osan krtiitikoista olleen oikeassa; Epic Movie ei oikeastaan naurata juuri ollenkaan.

Leffa onkin hieman hajanainen klöntti, johon on koottu viime aikojen hittielokuvista mukaan ainakin vähän jotakin. Muutamat vitsit ovat ihan oikeasti hauskoja, mutta hyvin suuri osa elokuvan läpistä on jo niin monesti nähtyä ja kulutettua kauraa, että alta pois. Muutamaa naurahduksen tapaista lukuunottamatta nauramaan ei päässyt ollenkaan, ei ainakaan kunnolla. Epic Movie onkin komedia – ja vielä kaiken lisäksi leffaparodia, jonka kuuluisi olla yksi komedian hauskimmista muodoista – joka ei ollut hauska.

Narnian tarinoita, Karibian piraatteja ja muita hittielokuvia pilkkaava Epic Movie on suoraan sanottuna ajanhukkaa. Parempia leffaparodioita on todellakin olemassa. Tämä jätti kylmäksi.

Arvosteltu: 07.04.2008