The Simpsons Movie oli kesän 2007 odotetuin elokuva, mutta pieneksi pettymykseksi se kuitenkin kiistatta jäi; ainakin allekirjoittaneen mielestä, vaikka olenkin melko suuri Simpsons-fani. Pohjimmiltaan leffa ei tuo mitään uutta sarjaan, joka olisi pitänyt huumorin tason alentuessa ja ideoiden köyhtyessä jo lopettaa pari kautta sitten.
Vauhtia ja vaarallisia tilanteita Simpsonit-leffassa on yllin kyllin. Juonihan on se, että Springfield suljetaan eristykseen muulta maailmalta jättimäiseen kupuun saasteongelmien vuoksi. Ja taustalla on tietysti häärinyt superryssijä Homer Simpson. Itse Simpsoneiden perhe pakenee kaupungista Alaskaan, mutta pian perhe oivaltaa, että kotikaupunki täytyy pelastaa sitä uhkaavalta tuholta.
Simpsoneiden huumori on aina purrut ironisuudellaan jotakin yhteiskunnallista tai populaarista asiaa kohtaan. Perinteinen Simpsons-huumori ei pääse elokuvassa kunnolla kukkimaan, vaikka toinen suuri sarjan valttikortti eli oikeat julkkisäänet onkin mukana Tom Hanksin muodossa.
Muutamaa nauruhermoja totaalisesti repeilyttävää kohtausta lukuunottamatta The Simpsons Movie on kuin tavallista heikompi ja pitkitetty sarjan jakso, johon olisi kaivannut syvällisempää otetta ja perinteisiin Simpsons-huumoriarvoihin luotaavaa näkökantaa.