Joskus kun vielä kun pidin vuokralla maksullisia TV-kanavia niin tuli nauhoitteltua leffoja pahan päivän varalle… siis kun leffakärpänen puraisee, mutta vuokraamoon ei jaksa lähteä. Nyt oli aika kaivella arkistoja ja jotain tuntematonta ja melko ovelaa löytyi.
Ollaan amerikkalaisessessa pikkukaupungissa ja entiset luokkakaverit Nick ja Bryce ovat vetämässä kännejä. Remmiin eksyy Lissa (Whiterspoon), joka lähtee nykyään opettajana työskentelevän Brycen mukaan. Aamulla Nickin puhelin pirisee ja Bryce pyytää tätä tulemaan morkkiskeskusteluihin selvittämään ulospääsyä kiperästä tilanteesta. Lissa väittää kertovansa kaikille että Bryce olisi väkisinmaannut hänet. Lissaa ei siis voi päästää kovinkaan helpolla menemään, koko Brycen “sivistynyt” elo menisi täysin sekaisin.
Pläjäyksessä mennään tuo alkuasetelma nykyajassa ja sitten aletaan kelaamaan tapahtumia neljän kuukauden takaa ja palataan taas samaan tilanteeseen. Tämän tyyppiset ratkaisut ovat onnistuessaan melko herkullista katsottavaa. Todettakoon, että tässä jutussa tuo homma toimii varsin mukavasti.
Hmm… Leffasta ei kannata alkaa paljastamaan oikeastaan pahemmin mitään muuta juoneen liittyvää, kuin juuri tuo perusasetelma. Kyseessä on muutamaan otteeseen ihan mukavasti maton katsojan alta vetävä pienen budjetin leffa. Roolit hoituvat pääasiassa kolmen päänäyttelijän kesken, mutta pientä säätöä jää muutamille muillekin. Leffan loppuratkaisu on vähintäänkin yllättävä, harvemmin tuollaisia vetoja näkee.