Hyvä elokuva. Ei mitään odotuksia, tuli vain ostettua vitosella alelaarista ja yllätti totaallisesti. Ohjaaja on melko tuntematon, Benny Chan joka on ohjannut muutaman hyvän toimintapätkän. Kaveri osaa ohjata ainakin näiden perusteella. Itse löysin ohjauksesta jonkin verran samaa hongkongmaisuutta mitä vanhoissa Woon leffoissa.
Elokuva alkaa kun kunniakas poliisi hypnotisoidaan tekemään raaka rikos. Poliisivoimien kovaksikeitetty kundi alkaa ottamaan asioista selvää ja lyöttäytyy yhteen entisen poliisin, hypnotisoinnin salat tietävän vangin kanssa. Tämän jälkeen ei jännitystä säästellä.
Näyttelijät vetävät roolinsa kohtuu hyvin, varsinkin Ken ja Lai ja musiikki on jossainmäärin erikoista, mutta tukee elokuvan tunnelmaa erinomaisesti. Scanboxin julkaisun takakansi lupaa toimintaa honkkarityyliin, muttei sovi odottaa mitään Woon tyylistä hidastelua ja loppumattomia lippaita, vaan realistista ja pirun hyvää toimintaa.
Hong Kong Knights (tunnetaan myös yleisemmin nimellä Heroic Duo) on hyvä, ajatteluakin jonkin verran vaativa ja muutaman vuoden takaista Infernal Affairsia muistuttava poliisitrilleri.
Suosittelen.