Historian pimennosta herää henkiin jokin, jonka olisi pitänyt antaa nukkua.
Chicagon satamasta löydetään laiva, jonka ruuma on täynnä raadeltuja ruumiita. Tapauksen saa tutkittavakseen komisario Lt. Vincent D’Agosta (Tom sizemore). Samaan aikaan luonnontieteenmuseossa valmistaudutaan avajaisiin. Eräänä aamuna museon wc:stä löydetään raadeltu ruumis. Alkaa näyttää, että laivan ja murhan takana on yhteys. Vincent D’Agosta saa yhdessä Margo Greenin (Penelope Ann Miller) kanssa selville, että kyseessä on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva kirous, jota intiaanit kutsuvat nimellä Kothoga, joka on puoliksi ihminen, villi-eläin ja lisko.
Peter Hyams on urallaan ohjaillut monenlaisia leffoja eikä Relic kuulu hänen huonoimpiinsa vaan keskikaartiin. Tarina oli ihan hyvin rakennettu, vaikka sortuukin muutamisssa kohdissa helppoihin kliseisiin. Tom Sizemore ja Penelope Ann Miller vetivät kohtuulliset roolit. Stan Winston oli onnistunut jälleen luomaan pari hienoa maskeerausta, mutta itse Kothoga oli tehty liikaa tietokoneella eikä juurikaan pelottanut.
Relic on tälläinen lauantai-illan viihdepläjäys. Muutamia tylysti toteutettuja murhia, pimeitä käytäviä, museo, murhamyysteeri. Hirviöelokuvien ystävien kannattaa tarkastaa.
nimimerkki: andy