Tässäpä vasta näppärä eurooppalainen elokuva. Nuori ranskalainen opiskelija lähtee Erasmus-ohjelmaan ja suorittamaan loppuopintonsa Barcelonaan, jossa tutustuu eri puolilta Eurooppaa tuleviin kollegoihinsa.
Pelkkä nuorisosta kertova leffa ei “Espanjalainen kimppakämppä” ole, sillä teemat liikkuvat niin eurooppalaisessa yhteisöllisyydessä kuin rakkauskoukeroissakin. Itse opiskelusta ei silti ole tietoakaan (paitsi ehkä parissa kohtauksessa), mutta kaikkihan sen tietävät, että erasmulaiset keskittyvät vain ankaraan bilettämiseen ja yleiseen häröilyyn.
Kimppakämppä on muutamista heikkouksistaan huolimatta sympaattinen ja hyvän mielen tuova elokuva. Matkakuumetta poteville ja vaihto-opiskelua harkitseville tätä voi surutta suositella, mutta toki muillekin. Erityismaininnan ansaitsee kameran käyttäytyminen Barcelonassa – kun päähenkilö astelee ensimmäistä kertaa itselleen vieraan kaupungin kaduilla, voi katsoja tuntea ja jopa haistaa katujen ja Välimeren tuoksun ja ihastella kauniita rakennuksia.