Muuten mallikas äijäwestern, mutta Peckinpahin kopioiminen nousee liiallisuuksiin.

20.8.2004 18:37

Alkuperäinen nimi:The Last Hard Men
Valmistusvuosi:1976

The Last hard men on äijäleffa, ja äärimmäisen viihdyttävä sellainen. Harmi, ettei leffalla juuri muita ansioita ole. Tyyli on varastettu suoraan Peckinpahilta, jopa hidastettuja kuolinkohtauksia myöten, ja tekijöiden “innoittajana” on selvästi toiminut Bloody Samin Hurja joukko.

Mies karkaa vankilasta muutaman pahan kaverinsa kanssa, ja aikoo kostaa eräälle vanhalle sheriffille, joka pisti hänet vankilaan. Aikakautena toimii 1900 luvun alku, jolloin autot ja puoliautomaattiaseet tekevät tuloaan. Viimeisten kovien miesten välienselvittely lähestyy…

James Coburn ja Charlton Heston tekevät oikein hyvät roolisuoritukset, pahansisuisina ja väkivaltaisina miehinä, jotka aikovat pistää toisensa lihoiksi. Lännenelokuvia ennen tätäkin ohjannut McLaglen suoriutuu hommastaan ihan hyvin. Fiilistelyä ja räimettä riittää. Kaikinpuolin kyseessä on oikein mallikas äijäwestern, joka ansaitsisi 3 ja puoli tähteä muuten, mutta, Last hard menissä ei ole juuri mitään omaa. Elokuvan kostoaihe on nähty miljoona kertaa, eikä ole suoranaisesti mistään kopioitu, mutta Peckinpahin ja ennenkaikkea Hurjan joukon matkiminen on turhan selvää. Niinpä pisteitä “vain” kolme. Suosittelen niille jotka pitivät Wild bunchista.

Arvosteltu: 20.08.2004