12.10.2004 18:36

Alkuperäinen nimi:Con Air
Valmistusvuosi:1997

Nicholas Cagen esittämä päähenkilö on entinen eliittisotilas, joka baari-illan päätteeksi tappaa miehen, itsepuolustukseksi tosin. No vankilaanhan se tie johtaa, kahdeksaksi vuodeksi. Tuomio tuntuu erityisen kipeältä, kun kotona on vaimo joka odottaa, ja lapsikin syntyy hetkenä minä hyvänsä. Odottavan aika on pitkä, sanotaan, mutta tällä kertaa kahdeksan vuotta hurahtaa alkutekstien aikana.

Kun Cagen hahmo sitten vapautuu, hänet viedään muutaman siirrettävän vangin kanssa lentokoneeseen. Kesken lennon nämä elinkautispellet sieppaavat koneen, ja antavat jopa Cagen hahmolle mahdollisuuden poistua perheensä luokse. Joten sankarimme on valinnan edessä: Palatako rakkaan vaimon luokse tytärtä tapaamaan? Vai jäädä koneeseen hulluja murhamiehiä listimään?

Nicholas Cage on jälleen varsin pökkelö, ja takatukka on karsea. Malkovich tekee ihan perussuorituksen, vaikka onkin selvästi tylsistynyt. Miksi ette anna näin hyvälle näyttelijälle parempia leffoja tehtäväksi? Ja Steve Buscemi. Näissä kahdessa tähdessä jotka annan Con Airille, on PALJON Steve Buscemi-lisää. Alkaa tuntumaan siltä, että mies olisi hyvä vaikka esittäisi Muumimammaa. Huono leffa, en suosittele kuin kovimmille actionfriikeille.

Arvosteltu: 12.10.2004