Teinikauhu-elokuvasarja on edennyt kolmanteen osaansa. Aikaisemmat osat ovat ainakin löytäneet katsojakuntansa niin Suomessa kuin ulkomailla. Riittääkö asiaa kolmanteen osaan ?
Scream 2:sta hengissä selvinnyt mies päättää ryhtyä elokuvatuottajaksi Stab-trilogiaan, joka kertoo kotikaupunkinsa tapahtumista muutaman vuoden takaa. Elokuvan kuvausten edetessä alkaa piinaava tapahtumasarja: näyttelijöitä alkaa oikeasti kuolla siinä järjestyksessä kun he elokuvan käsikirjoituksessa kuolevat. Kaikki murhat tapahtuvat samalla karmealla tavalla kuin oikeat, alkuperäiset murhat. Murhaajan etsinnöissä poliisia auttaa Sydney (Campbell), Dewey (Arquette) ja Gail (Cox Arquette), jotka ovat selvinnyt hengissä alkuperäisistä koettelemuksista. Onko heistä apua naamioituneen, kylmäverisen leipäveitsimurhaajan löytämisessä ja kuka onkaan tuo murhaaja ?
Sanottakoon aluksi, että itse pidin tämän trilogian osia 1 ja 2 kohtuullisen hyvinä teinikauhu-elokuvina. Tämä kolmas osa eroaa kahdesta aiemmasta osasta lähinnä siinä, että elokuvaan on väkisin yritetty sisällyttää huumoria. Mitä yleensä seuraa siitä, kun jotakin yritetään tehdä väkisin ? Lopputulos, kuten tässä tapauksessa jää varsin kehnoksi. Näyttää siltä kun näyttelijät eivät itsekään ottaneet elokuvaa tosissaan sitä tehdessään. Elokuvan loppuratkaisun arvaaminenkin on yritetty tehdä niin vaikeaksi kuin mahdollista ja myönnän, että siinä on onnistuttu, tosin järkevän johdonmukaisuuden kustannuksella. Valitettavasti.