Leffamogulit kokouksessaan vuonna 1997.
[B]Moguli 1:[/B] “Nyt tehdään nyyhkyleffojen A,B,C. Näinä millennium-katastrofiaikoina ihmisiin iskee romantiikka. Ja about puolet Telluksen väestä on kuitenkin naisia, jotka janoaa patenttikamaa.”
[B]Mogulin vasen käsi:[/B] “Okei. Onko sulla jotain mielessä?”
[B]Moguli 1:[/B] “Meri – siitä saa romanttisia kuvia auringon laskun aikaan.”
[B]Mogulin oikea käsi:[/B] “Aika ohkasta.”
[B]Moguli 1:[/B] “Jalostetaan. Pulloposti tavoittaa jonku yltiöromanttisen naisen jolla on ollut draamaa elämässä. Pullon lähettäjä on mies, joka on kokenut samaa, ja tilittää tuntojaan pullon kirjeessä.”
[B]Mogulin vasen ja oikea käsi yhteen ääneen:[/B] “Odota me haetaan nenäliinoja. Kerro sitten lisää.”
[B]Moguli 1:[/B] “Kuvissa on veneitä meren aavaa vasten. Välillä ukkonen salamoi ja lakanoiden välissä tapahtuu, mutta ei liian paljastavasti vaan tiukasti sinisillä lähikuvilla rajattuna. Onhan ne Pieni talo preerialla-sarjan ukkostehostepellit vielä ehjiä? No anyway, tarinaa höystetään sivupersoonilla ja parilla käännekohdalla. Kaukorakkautta ja veden pärskeitä yksinäisen purjehtijan naamalla. Paljon lähikuvia ja usvainen soundtrack.”
[B]Moguli vasen käsi:[/B] “Vaikuttavaa. Oletko miettinyt castingia?”
[B]Moguli 1:[/B] “Jep. Mies on Kevin Costner. Se rämpii muutenkin syvällä. Sen toinen nimihän on draama. Ei se ota jos ei annakaan. Mietin kyllä muitakin urpoja mutta kukaan muu ei ole niin alamäessä tällä hetkellä. Satsataan pääosan sijaan karismaattisiin sivunäyttelijöihin. Saadaan syvyyttä leffaan.”
[B]Mogulin oikea käsi:[/B] “Entäs naispääosa?”
[B]Moguli 1:[/B] “Se olikin vaikeampi pala. Päädyin Robin Wright Penniin. Sean kerto että se on nätti itkiessäänkin. Siltä puuttuu hitti ja se tulis suht’ halvalla. Ja parhaat viimeksi. Newmanin Paul lupas tulla mukaan jos saa pari Budweiseria päivässä extrana ja katsoa filmausten ohessa sunnuntaisin autokisoja telkusta.”
[B]Mogulin vasuri:[/B] “Tarvitaanko ohjaaja, vai annetaanko kuvaussihteerille pikkubonusta vastaan lisäjobi?”
[B]Moguli 1:[/B] “Voidaanhan me palkata joku nimellinen nöyrä ohjaaja, jolle riittää että pääsee tekemään töitä Newmainin kanssa.”
[B]Mogulin kädet:[/B] “Miten tarina loppuu? Montako käännekohtaa ja mitä ne on?”
[B]Moguli 1:[/B] “Tämä on Top Secret. Sen voin sanoa että ne harvat miehet, jotka vastoin tahtoaan naiset saa raahattua leffateatteriin, eivät säästy nyyhkytykseltä. Tämä tullaan muistamaan nyyhkyleffojen A,B,C:nä. Se on varma.”