The Fast and the Furious, sekä xXx-tyyppisten teiniyleisölle suunnattujen toimintaelokuvien avulla maineeseen noussut kuulapää Vin Diesel nähdään tällä kertaa perhekomediassa(!) nimeltä Tuttisoturi. Nimi saattaa kuulostaa pöhköltä, ja sellainen elokuva nimen alla piileekin. Onneksi hyvin viihdyttävän pöhkö.
Shane Wolf (Vin Diesel) on erikoisjoukkojen muskelisotilas, joka on tärkeässä tehtävässä pelastamassa kidnapattua professoria. Proffa saa kuitenkin surmansa, ja Wolf saa uuden tehtävän; hänen täytyy etsiä kuolleen professorin talosta “Ghost”-nimistä salaista ohjelmaa, jonka perässä moni taho on. Samalla hänen täytyy toimia lastenvahtina perheen viidelle lapselle. Kyllä siinä kovinkin sotilas kalpenee, kun vaipanvaihdon aika koittaa…
Elokuvan ensimmäiset toimintakohtaukset eivät vakuuta, mutta kun päästään komedian puolelle, alkaa homma luistamaan. Kyseessähän on siis perhekomedia, joten huumori ei ole kovin räävitöntä, muttei silti ajaudu pissihuumorin tasolle. Armeijakuria talossa pitävän Dieselin kommelluksille voi nauraa hyväntuulisesti, vaikkei lihaskimppu mikään kovin hyvä näyttelijä olekaan. Lasten yllä kurin valvomisen vastapainoksi pääsee herra myös heiluttelemaan nyrkkejään muutamassa mallikkaasti toteutetussa ja hyvää mieltä ylläpitävässä taistelukohtauksessa. Onneksi Vin Diesel ei kuitenkaan ole leffan ainoa “koomikko”. Elokuvan parhaaksi hahmoksi nousee lasten koulun vararehtori (Brad Garrett), joka onnistuu luomaan ärsyttävän, mutta myös hervottoman hauskan olemuksen.
Itse viihdyin puolitoista tuntia mainiosti Tuttisoturin parissa. Syvällinen taikka vakava elokuva tämä ei ole, esimerkiksi kuollutta isää ei yhtä kohtausta lukuunottamatta pahemmin murehdita – tosin sen takia komediallinen ilmapiiri pysyy paremmin yllä. Juoni on melko tavanomainen, mutta pari hyvää jippoa on mukana. Kukahan muskelikimppu nähdään Arnold Schwarzeneggerin ja Vin Dieselin jalanjäljissä seuraavaksi pöhkössä perhekomediassa?