Erittäin suositun lastenohjelman tähti Rainbow Randolph (Williams) saa potkut ottaessaan lahjuksia vastaan. Niinpä on tilalle keksittävä äkkiä uusi hahmo. Nora Wells (Keener) löytääkin pian Sheldon Mopesin (Norton) jonka keksimästä Smoochy hahmosta tulee hetkessä supersuosittu, joten Rainbow Randolph katkeroituu ja alkaa punomaan juonia saadakseen Smoochyn pois televisiosta. Samaan aikaan Smoochylle alkaa kerääntyä sekä ystäviä että vihollisia.
Smoochy oli minulle viikon yllättäjä kun vihdoinkin sain tämän katsottua. Pääsyynä katsomiseen oli tottakai Edward Norton. Elokuva osoittautui paljon monipuolisemmaksi kuin luulinkaan. Huolimatta siitä että Smoochy on jäänyt kovin vähälle huomiolle ainakin suomessa on tämä silti katsottava kipale ja usein myös aliarvostetut elokuvat osoittautuvat helmiksi.
Elokuvan näyttelijäkastissa on varsin nimekästä porukkaa kuten Edward Norton, Robin Williams ja Danny Devito. Edward Norton on erittäin hellyyttävä Smoochyn roolissa ja osoittaa myös monipuolisuutta, sillä esiintyihän mies vielä noin kolmisen vuotta sitten Fight Clubissa. Robin Williams on kuin nakutettu rooliinsa. Myös Danny Devito sopii rooliinsa, vaikka on herra nähty monessa samantyylisissä aiemminkin. Sivuosissa nähdään mm. Vincent Schiavelli ja Harvey Fierstein.
Komedia elokuvassa kolahtaa ainakin meikäläiseen. Nokkelat vitsit pistävät vatsalihakset koville. Keppoisena ja viihteellisenä elokuvana tämä toimii ja turhahan sitä on syvempiä merkityksiä etsiä, mutta onhan Smoochy-elokuvalla toki jotain tärkeämpää kerrottavaakin, nimittäin show-bisneksen pimeästä puolesta ja ihmisten kataluudesta. Kaikki kuitenkin verhotaan iloisen ja värikkään kuoren alle, jottei ryhdyttäisi suinkaan liian vakaviksi.
Smoochy is the face of EVIL!