Alex Fletcher on ollut 80-luvulla suuri poptähti, mutta sittemmin miekkosen valo on hiipunut. Mahdollisuus comebackiin tulee uuden poptähden myötä, joka haluaa että Alex tekee hänelle uuden hittibiisin. Alexilla on vain muutama päivä aikaa hoitaa homma ja luonnollisesti hänellä on mutkia matkassa. Alex kun on erittäin hyvä säveltämään, mutta sanoituspuoli ontuu ja pahasti. Vaan eipä hätää, sillä Alexin kukkien kastelijana toimiva Sophie osoittautuu aika riiminikkariksi.
Sävel ja sanat on peruskaavaltaan ja rakenteeltaan tyypillinen ja tavanomainen romanttinen komedia, mutta pinnan alla sykkiikin lämmin ja aidosti hauska sydän. Ohjaaja/käsikirjoittaja Marc Lawrence on saanut vanhoista ideoista ja kliseistä aikaan sympaattisen deittielokuvan, joka menee yltiösiirappiseksi vasta viime metreillä. Muuten homma pysyy mukavan tuoreen oloisena ja viihdyttävänä.
Pääosassa leffassa nähdään tällaisten leffojen vakiostarat Hugh Grant ja Drew Barrymore, jotka pelaavat hyvin yhteen. Tietenkin on katsojakohtaista, että kestääkö heidän maneereitaan, koska erityisesti Grant vetää roolinsa melko rutiininomaisesti. Mutta silti, aah, niin loistavasti. Grantin toilailua on aina mukava katsella (taidan olla Suomen ainoa heteromies, joka on tätä mieltä). Myös Barrymore on mainiossa vedossa ja kunniamaininnan ansaitsee vielä Kaikki rakastavat Raymondiab -sarjasta tuttu Brad Garrett, joka esittää Alexin agenttia.
Sävel ja sanat on mukavan harmiton ja vähän aivoja rassaava romanttinen komedia, joka nousee mukavasti esille massasta ja on huomattavasti keskivertoelokuvaa parempi. Itse asiassa Sävel ja sanat on mielestäni jopa oikein hyvä elokuva. Lisäksi elokuvan alussa tuleva PoP!-bändin “80-luvun” musiikkivideo naurattaa vielä pitkään elokuvan näkemisenkin jälkeen.
nimimerkki: Daniel Baldwin