Oh my god they killed Kenny!

11.9.2003 22:37

Ohjaajat: ,
Alkuperäinen nimi:South Park: The Complete First Season
Valmistusvuosi:1997

Uskon kaikkien tietävän mistä South Parkissa on kyse, joten kerron siitä lyhyesti. South Parkin luojat Trey Parker ja Matt Stone tekivät jo ensimmäisen jakson, Jeesus vs. Santa Clause, vuonna 1991 (muistaakseni), joka ei ole mukana ensimmäisessä tuotantokaudessa, mutta vuonna 1997 kaikki alkoi. South Parkista tuli nopeasti suosittu niin fanien keskuudessa kuin kukkahattutätien taistelukohde numero 1. Kaiken maailman kukkahattutädit kävivät taistelua tätä vastaan, koska tämä mukamas pilaa nuorison ja on kaiken pahan alku. Sallikaa minun nauraa heille.

South Park ensimmäinen tuotantokausi (samoin kuin muutkin kaudet paitsi 6. kaudella) pyörii neljän 8-vuotiaan kaveruksien, Eric, Stan, Kyle ja Kennyn, ympärillä, myös mm. Chef, Wendy, Mr. Garrison, pormestari ja tietenkin omat perheet, kuuluvat sarjan tärkeimpiin henkilökaartiin.

Vähän päälle kaksikymmentä minuuttia kestää yksi jakso ja siinä ajassa katsoja ehtii naureskella monen elokuvan edestä. Sarjan huumori on satiirista ja viihdyttävää. Välillä pistetään tiettyjä ryhmittymiä (homoja, juutalaisia, köyhiä ..jne.) todella halvalla ja mukaan heitetään härskiä huumoria. Katsojan on pakko olla kohta naurukoomassa. Myös sarjassa vilisee stereotyyppejä minkä kerkeää, esimerkiksi Kylen äiti on malliesimerkki kukkahattutädistä.

Muutaman jakson jälkeen on tottunut mitä tulevan pitää juuri päähenkilöistä. Kenny kuolee joka jakso mitä ihmeellisemmin tavoin ja herää henkiin seuraavaan jaksoon, Cartman on a-luokan vittuilija, Kyle yleensä jakson loputtua pistää elämänviisauksia kehiin ja Stan yrjöää, jos puhuu Wendyn kanssa.

South Parkin ensimmäinen tuotantokausi käsittää 13 jaksoa: Cartman Gets An Anal Probe, Weight Gain 4000, Volcano, Big gay Al’s boatride, An Elephant Makes Love to a Pig, Death, Pinkeye, Damien, Starvin Marvin, Mr Hanky the Christmas Poo, Tom’s Rhinoplasty, Mecha Streisand ja Cartman´s Mom A Slut. Kaikki jaksot ovat toinen toistaan hauskempia.

Tällä hetkellä South Parkia on tehty melkein seitsemän tuotantokautta, jotka jaksavat naurattaa minua. Ensimmäisen tuotantokauden animaatio ei ole vielä myöhempien tasoita mutta silti kiitettävää.

Suosittelen lämpimästi South Parkia kaikilla paitsi kukkahattutädeille, eivät he ymmärrä tästä mitään.

”Oh my god they killed Kenny”

Arvosteltu: 11.09.2003