Ohjattu todella tyylillä joka on todellista iloa silmälle.

17.2.2005 00:20

Alkuperäinen nimi:Bangkok Dangerous
Valmistusvuosi:1999

Pitkästä aikaa tuli hommattua oikein hyvä aasialainen leffa, Bangkok Dangerous. Elokuvan jälkeen jäi olo, että oltiin katsottu hyvää toimintaa ja koskettavaa draamaa.

Juoni lyhyesti. Kong on kuuromykkä palkkamurhaaja joka asuu ystävänsä Jo:n kanssa yhteisessä murjussa. Kong havannoi maailmaa silmiensä kautta terävästi ja suorittaa kylmästi murhia tilauksesta. Tässä kaiken ohessa Kong ihastuu apteekin tyttöön Foniin. Kongin kämppis ja ystävä Jo on lyönyt suhteensa poikki tyttöystäväänsä Aom:iin. Käännekohta tulee kun eräs henkilö raiskaa Aom:in turvajoukkojensa läsnäollessa. Tästä lähtee kostokierre, kun Jo lähtee veriselle kostoreissulle ja saa lopulta itse surmansa. Kong saa tietoonsa alamaailman surmaajat ja lähtee omalle kostoreissulleen..

Elokuva on ohjattu todella tyylillä joka on todellista iloa silmälle. Ohjaaja(t) Oxide Pang Chun ja Danny Pang käyttävät mustavalkokuvausta menneiden tapahtumien kuvauksena, jota en ole itse taas hetkeen elokuvissa nähnyt ja sehän toimii tunnetusti hyvin. Leffa ei ole täysin toimintaa vaan myös draamaelokuva, joka sopii tähän elokuvaan enemmän kuin hyvin (useissa leffoissa moisella sekottelulla on tullut huonoakin jälkeä).

Kongia esittävä Pawalit Mongkolpisit on mielestäni loistava kuuromykkänä murhaajana, mutta samalla rakastuneena henkilönä. Elokuva on raakaa kuvausta, mutta toisaalta myös kaunista. Elokuvan jälkeen tunsi katsoneensa hyvän leffan joka kosketti.

nimimerkki: Grass

Arvosteltu: 17.02.2005