27.10.2008 13:04

Alkuperäinen nimi:Michael Clayton
Valmistusvuosi:2007

Päälimmäisenä fiiliksenä leffan jälkeen on pettymys. Köyhää katsojaa on huijattu taas. Paketissa hehkutetaan Oscar-ehdokkuuksia ja autoräjähdyskin mainitaan. Tämä antoi minulle kuvan että luvassa olisi tyylikäs trilleri, jossa olisi toimintaakin mukana. Väärässä oltiin.

Juonta en jaksa selostaa muuta kuin että George Clooney on juristi, ja jotain hämärää on menossa kulissien takana. Tässä olisi ollut ainesta hienoonkin trilleriin, mutta jotenkin kaikki hyvät elementit onnistutaan hukkaamaan. Leffa ei esittele mitään hienoa kameratyöskentelyä, musiikki on tylsää ja muutenkin tapahtumat ovat jotenkin yhdentekeviä. Ensimmäisen tunnin odottelin toiveissani, että josko leffa vielä polkaistaisiin kunnolla käymään. Sitä ei vain missään vaiheessa tapahtunut. Parissa kohtaa dialogi on hyvää ja varsinkin Clooney hoitaa hommansa hyvin. Muut näyttelijät ovat aika hengettömiä.

Olihan tässä taustalla myös vähän suurempi sanoma suurien yhtiöiden ilkeydestä, mutta sekin hukkui pettymyksen alle. Kaikenkaikkiaan harmittavan tylsä elokuva. Ei ole draamaa, ei jännitystä eikä juuri mitään muutakaan. Turhia kohtauksia toisensa perään. Pieni ihminen ei vain voi ymmärtää että miksi tämä oli saanut seitsemän(!) Oscar-ehdokkuutta.

Arvosteltu: 27.10.2008