Omaperäiseltä tuntuva, mutta huumoria ei voi kovin tuoreeksi sanoa.

4.5.2006 21:20

Alkuperäinen nimi:Flirting with Disaster
Valmistusvuosi:1996

On se rankkaa, kun ei tiedä kuka oikeastaan on. Mel on lapsena adoptoitu, joten nyt aikuisiässä hän haluaa tonkia sukujuurensa esille. Mukana hänellä on vaimo, tuore poikalapsi ja tuleva psykologi, joka tekee tutkimusta tällaisen prosessin vaikutuksesta kaikkiin asianomaisiin. Helpolta tuntuvasta matkasta muuttuu pian häkellyttävä farssi, jonka aikana yllättäviltä käänteiltä ei voida välttyä.

Yliarvostettu ohjaaja David O. Russell teki perinteistä komediaa uransa alkuvaiheella Sikasiistit sukujuuret -leffan myötä. Elokuva on kuitenkin omaperäiseltä tuntuva, mutta huumoria ei voi kovin tuoreeksi sanoa. Russellin tapaan päättömän ja jopa mauttoman huumorin takana on aistittavissa yhteiskuntakritiikkiä. Mukana on vaikka kuinka hienoja ideoita. Aliarvostettu koomikkonero Ben Stiller sopii tällaisiin rooleihin kuin nenä päähän ja muillakin näyttelijöillä on sopivasti kieli poskella asiaan kuuluvasti, joten näyttelijäpuolella ei löydy moitittavaa.

David O. Russell on parempi käsikirjoittaja kuin ohjaaja. Dokumenttimainen kuvaustyyli on ihan kiva idea, mutta muuten ohjauspuoli vähän tökkii. Tuntuu vähän siltä, että ohjaaja Russell ei ole saanut tehtyä sitä kaikkea, mitä käsikirjoittaja Russell olisi halunnut. Leffasta ei oikein jää mitään käteen, mutta ihan hupaisa kokemus se on kertaalleen tsekattuna. Jos Stillerin komiikka iskee, niin suosittelen tutustumista. Olisihan aiheesta saanut mestarillisenkin elokuvan, mutta nyt pieni laahaus pudottaa pisteitä.

Arvosteltu: 04.05.2006