Neil Hardwick on mies, joka toi brittihuumorin Suomeen. Tankki täyteen-nimisessä tv-sarjassa esiintynyt poliisi Artturi Sakari Reinikainen (Tenho Saurén) sai kansalta niin suuren suosion, että Hardwick teki hänelle neljä vuotta myöhemmin oman 15 -osaisen nimikkosarjan Reinikainen. Parhaimmillaan sarja sai 2,4 miljoonaa katsojaa, joka melkoinen saavutus. Sarja voitti vuonna 1982 Venloja ja Telviksiä.
Reinikainen muuttaa Hämeenperästä Tampereelle. Maalla leppoisaan poliisityöhön tottuneella Reinikaisella on totuttelemista kaupungin vilinöihin ja rähinöihin. Reinikainen on vanhanaikainen poliisi ja vanhalle koirallehan ei kannata opettaa uusia temppuja. Reinikaisen kertomat jutut ovat sieltä parhaimmasta päästä. Hauskoja tarinoita ja vitsejä löytyy vakavissakin tilanteissa. Yövuorot kyllästyttävät Reinikaista niin paljon, että hän olisi valmis ajamana mustanmaijan kulman taakse piiloon, että kadulla alkaisi syntyä jonkinlaista säpinää. Reinikaisen suunpieksentä ei ole aina työtovereiden mieleen.
Sarjasta löytyy muutamia hauskoja henkilöhahmoja Reinikaisen lisäksi, kuten Ylikomisario Rautakallio, jonka aika käy joskus pitkäksi, ja Ek Jänkälä, joka melko usein “niinkueikä kutotanoin” unohtelee sanoja. Sarjassa tutustutaan myös Artturin äitiin Lempi Reinikaiseen, joka ei haluaisi lähteä vanhainkotiin, vaikka on vakavasti sairas. Reinikainen tutustuu myös sosiaaliviranomaiseen Ailiin, josta tulee myöhemmin Reinikaisen hyvä ystävä.
Reinikainen on niin maan perusteellisen hyvä sarja. Omasta mielestäni parempi kuin Tankki täyteen. Harmi vaan, että jaksoja tehtiin ainoastaan 15, mutta nekin jaksavat aina vain naurattaa, vaikka ne katsoisi sata kertaa. Suosittelen ihan kaikille.
nimimerkki: Joey