Vuonna 1980 ilmestynyt The Exterminator sai aikoinaan suuren kohun väkivaltakohtauksista ja sensuurista. Nyt uuden videolain tultua Exterminator saapui dvd:lle leikkaamattomana versiona. Mutta onko elokuva kohun arvoinen? Ei. Elokuva on vain tyypillinen toiminta kuvaus, eikä edes väkivaltakohtaukset jaksa innostaa. Elokuvan takakannessa oleva K-18 leima tuntuu turhalta, kun on kyse tällaisesta elokuvasta, jonka väkivalta vain on tavallista kasarityyliä.
Vietnamin sotaveteraani John Eastland on kiitollisuudenvelassa ystävälleen, joka pelasti hänen henkensä Vietnamissa. Nyt sota on ohi ja he ovat New Yorkissa. Mutta asiat eivät meni hyvin. Eastlandin ystävä halvaantuu, kun New Yorkin rikollisjengi pahoinpitelee hänet. Tästähän hän suuttuu ja lupaa ystävälleen kostavansa teon, mutta kosto muuttuu laajemmaksi ja kaikki roistot ovat Eastlandin listalla. Eastlandin omankädenoikeus ei kaipaa sympatiaa, ei edes siitä, että hän kostaa kaverinsa halvaantumisen. Tämä voi johtua siitä, kun on nähnyt liikaa näitä omankädenoikeuksia.
Exterminatorin näyttelijätkään eivät jaksa innostaa. Robert Gintyn esittämä John Eastland on tylsän yksi-ilmeinen hahmo, jonka ura ei ainakaan noussut tämän elokuvan myötä. Samoin voi sanoa muistakin näyttelijöistä. Itse en muista nähneeni ketään näyttelijöistä missään elokuvassa.
Myös elokuvalla on liikaa pituutta, vaikka se kestää vain 98 minuuttia. Katsominen tuntuu epämiellyttävältä ja koko ajan katsoo kelloa milloin loppuu. Elokuvalle olisi riittänyt kestoa vain tunniksi. Mieti kaksi kertaa ennen kuin aiot ostaa tämän elokuvan.