Ki-duk Kim on noussut yhdeksi Etelä-Korean mielenkiintoisimmaksi ohjaajaksi loistavan Chan-Wook Parkin ohella. Ki-dukin läpimurtoteos The Isle on hehkutettu ja arvostettu elokuva. Tätä ei sovi ihmetellä, koska leffa on juuri niin hyvä kuin sanotaan. Ki-duk Kim on myös käsikirjoittanut itse teoksen
Hee-Jin on kaunis, mutta yksinäinen nainen, joka vuokraa pieniä kalastusmajoja syrjäisellä järvellä. Kalastusmajojen lisäksi nainen myy myös kahvia ja pullaa ja “vuokraa” itseään kalastajille. Eräänä päivänä paikalle saapuu salaperäinen mies. Hän on entinen poliisi, joka pakoilee lain pitkää kouraa murhattuaan vaimonsa. Nainen kiinnostuu tästä mystisestä kulkurista ja heidän välille kehkeytyy kiihkeä suhde. Lopulta suhde saa traagiset mittasuhteet.
Tässä elokuvassa ei puhuta kovinkaan paljon, mikä on hyvä asia, sillä Ki-duk Kim onnistuu loistavasti luomaan ahdistavaa tunnelmaa. Yhdestäkään näyttelijästä ei löydy pahaa sanottavaa. Kaikki onnistuvat erinomaisesti roolissaan.
Etelä-Korealaiset elokuvat tunnetaan usein brutaaliudestaan ja täytyy kyllä sanoa, että tästäkin leffasta sitä löytyy. Pari kohtausta on nimittäin niin karua katseltavaa, että pakostakin leuat loksahtavat auki ja suusta pääsee ärräpää.
Kyseessä on kaikin puolin loistava elokuva, josta ei juurikaan löydy mitään vikoja.
nimimerkki: Puunenä