Mitä kaikkea voikaan tapahtua tarinassa, jossa työskennellään omituisessa arkistointifirmassa seitsemännen ja kahdeksannen kerroksen välissä selkä kyyryssä. No, kaapin takaa voi löytää portaalin (käytävä) jonka kautta pääsee 15-minuutiksi sisään John Malkovichin päähän. Tähän lisätään vielä lesborakkaustarina, jossa Malkowitchin kehoa käytetään hyväksi seksuaaliseen kanssakäymiseen kahden naisen välillä. Eikä siinä vielä kaikki, ex-marionettitaiteilija pitää toimistossa omaa pientä businestaan portaalimatkailulla. Tässä oli vasta pintaraapaisua tarinasta.
Oudoin ja epätodellisin leffa sitten miesmuistiin. Alussa ladataan katsojalle tietynlainen ahdistus painostavalla klassisella musiikilla ja sen tahdissa tanssivilla hyvinkin elävän oloisilla marionettinukeilla.
Tapauksesta on oikeastaan aika vaikea kertoa loogisesti. Homma on ollut kolmen oskarinpystin ehdokkaana aikoinaan, mutta yhtään ei tainnut takertua kuitenkaan haaviin. Leffan edustamalle tyylisyynnalle löytyy varmasti jokin sivistynyt ilmaisu, jota Arska ei kuitenkaan saa päähän. Hommasta tulee mieleen lähinnä David Cronenbergin oudoimmat ohjaukset.
Leffassa nähdään John Malkowich, Charlie Sheen ja Sean Penn “muka cameorooleissa”. Tapauksen välikohokohtana mainittakoon Malkowichin ryömiminen portaaliin josta tämä pääsee omaan päähänsä, mitähän siitä seuraa… katso itse!