Päähenkilöiden kemia toimii ja leffa on täynnä näppärää dialogia.

19.10.2008 15:42

Alkuperäinen nimi:Prime
Valmistusvuosi:2005

Melkein neljäkymppinen Rafi (Uma Thurman) on juuri eronnut miehestään ja tapaa 23-vuotiaan Daven (Bryan Greenberg). Kiihkeässä suhteessa riittää ylä- ja alamäkiä, ja kaikista käänteistä kuulee myös Rafin terapeutti, Lisa (Meryl Streep), joka myöhemmin paljastuu Daven äidiksi. Asiaahan ei auta se, että Lisa haluaa pojalleen juutalaisen vaimon.

Kun ennen elokuvan katsomista vilkaisee Ilta-Sanomien pientä juonikuvausta kyseisestä leffasta, vetää helposti nopeita johtopäätöksiä. Odotusten vastaisesti koko elokuva ei pyöri Meryl Streepin hahmon ympärillä, vaan lähinnä keskitytään Uma Thurmanin ja Bryan Greenbergin hahmojen suhteen rakentamiseen. Streep jää mukavaksi ja huvittavaksi sivuhenkilöksi.

Oikeanlaista kemiaa on genrestään poikkeava, toimiva komedia. Päähenkilöiden kemia toimii ja leffa on täynnä näppärää dialogia. Loppu yllättää ja muutenkaan elokuva ei noudata aivan perinteistä kaavaa.

Kun mietin leffan kolmea pääosanäyttelijää, ajattelin, että Bryan Greenberg jätetään sivummalle ja keskitytään Meryl Streepin ja Uma Thurmanin naisenergian kuvaamiseen. Olin hirveän tyytyväinen kun lahjakas Greenberg saa vihdoinkin ansaitsemaansa huomiota. Jätkä on yllättäen kasvanut aikuiseksi, ja Uma Thurman tukee loistavasti Greenbergin hienoa suoritusta. Kaksikon välillä lentelee selvästi kipinöitä.

Oikeanlaista kemiaa on erittäin piristävä lajityyppinsä poikkeus, jossa yhdistyvät huumori, draama ja loistavat näyttelijät.

Arvosteltu: 19.10.2008