Paikoitellen ihan viihdyttävää roskaa.

10.7.2006 00:59

Alkuperäinen nimi:Castle Freak
Valmistusvuosi:1995

Stuart Gordon on todella isonimi tietyissä kauhupiireissä. Hänhän on sentään Re-Animatorin ohjaaja. Nykyään Gordon ohjaa hieman vakavamielisempiä elokuvia, mutta Castle Freak on vielä ns. roskaelokuva, vaikkakin tunnelma on Re-Animatoria synkempi.

Tarina on yksinkertainen. Perhe perii hienon linnan Italiasta ja matkustaa tarkastamaan paikat. Kaikki on muuten hyvin paitsi, että linnan kellareissa lymyää jotain vastenmielistä. Tämä “friikki” pääsee pakenemaan ja niinpä luvassa on gorea.

Niin, juoni ei ole hääppöinen ja se onkin melkein koko elokuvan kompastus kivi. Erikoista on perheen hulma menneisyys: perheen isä on vajaa vuotta aiemmin ajanut kolarin, jossa perheen poika on kuollut ja tytär on menettänyt näkönsä. Tästä aiheesta saadaan revittyä yllättävän hyvin jännitettä perheen välille. Myöskin elokuvan hirviö on hieman tavallista sympaattisempi hahmo vaikkei tämän teoille tunnuta antavan kunnon motiivia.

Näyttelijäpuoli jättää toivomisen varaa. Vaikka hahmot ovat kohtalaisen hyvin kirjoitettuja eivät näyttelijät anna kaikkeansa. Jeffrey Combs on toki hyvä näyttelijä ja saakin roolistaan eniten irti. Huonointa elokuvassa taitaa ollakin perheen tyttären näyttelijä. Hän ei vain osaa näytellä.

Castle Freak on roskaa, mutta paikoitellen ihan viihdyttävää roskaa. Ohjaaja Gordon onnistunut loihtimaan pariin kohtaukseen oikeaa jännitystäkin ja loppuratkaisu on yllättävän surullinen, mutta ehkä hieman väkinäinen. Jos kiinnostaa katsoa peruskauhuilua, jossa on vähän tissejä, kohtuu paljon verta ja paljon kliseitä, kannattaa tutustua. Jos taas olet niitä, jotka eivät löydä tällaisesta mitään hyvää, suosittelen jatkamaan taide-elokuvien parissa.

nimimerkki: Daniel Baldwin

Arvosteltu: 10.07.2006