Stephen Kingin romaaneja on kyhätty elokuviksi hyvin vaihtelevalla menestyksellä. Upean Avain Pakoon-sovituksen ohjannut Frank Darabont tekee jälleen laatutyötä ohjaamalla toisen Kingin kynäilemän vankilatarinan, Vihreän Mailin.
Yli kolmituntinen teos ei käy pituudestaan huolimatta tylsäksi, sillä paketti on kokonaisuudessaan erittäin toimiva. Hahmot ovat moniulotteisia ja uskottavia, tapahtumat koskettavia tavalla tai toisella ja näyttelijätyö ensiluokkaista. Tom Hanks tekee tapansa mukaan hienoa työtä, mutta varjoon eivät jää myöskään pienempien roolien esittäjät.
Hahmoista kaikkein sympaattisimpana pidin Eduard Delacroixia, teloistusta odottavaa vankia, joka “kesytti” pienen, Mr. Jingles-nimisen hiiren. Kuolemaantuomitun ja jyrsijän oli kuin osoitus hyvyyden ja toivon olemassaolosta myös paikoissa, joiden olettaisi sisältävän silkkaa pahuutta.
Vaikkei Vihreä Maili aivan ylläkään Shawshankin-tasolle, se ei taatusti petä ketään Kingin kirjoista tai poikkeuksellisen laadukkaasta draamasta pitävää. Kaikkein herkimmille katsojille elokuva ei välttämättä sovi, sillä muutama kohtaus iski tajuntaan aika lujaa, vaikka mistään väkivaltaeepoksesta ei olekaan kyse.