Transformers 2: Kaatuneiden kosto on ensimmäinen elokuva, jonka tämän vuoden aikana olen käynyt teatterissa katsomassa, joten olisihan se hyvä arvostellakin.
Vähän tarinaa pohjustaakseni kerrottakoon, että eletään kaksi vuotta ensimmäistä osaa myöhemmin. Ensimmäisen osan tapahtumien jälkeen perustettiin NEST-ryhmä, jossa Autobotit sekä ihmiset etsivät ja tuhoavat kaikki Decepticonit maan päältä. Shanghaissa kun juttu meneekin pieleen, niin ylempiarvoiset ovat sitä mieltä että Autobotit ovat vaaraksi ihmisrodulle, ja että heidän pitää lähteä.
Elokuva alkaa siitä, kun päähahmo Sam Witwicky (Shia LaBeouf) on lähdössä äitinsä itkujen saattelemana collegeen, hyvästellen tyttöystävänsä Mikaelan (Megan Fox) ja “autonsa” Bumblebeen. Ennen collegeen lähtöä, hänen vanhaan paitaansa tarttunut Kuution palanen luovuttaa hiukan tietoja Samin aivoihin. Tietysti nuo tiedot ovat tärkeitä energonlähteen löytämiseen, joten Decepticonit alkavat tietysti Samia jahdata.
Katsos kun energonia saatiin tuhoamalla syrjäisiä pikkuaurinkoja, tosin sillä ehdolla, että aurinkoa ei kierrä elämää sisältävä planeetta. Mutta kun aina löytyy pahoja persoonia, jotka haluavatkin tuhota niitä elinkelpoisen planeetan aurinkoja, ja kaikkien yllätykseksi eräs näistä aurinkojen planeetoista on maa, joten pitäähän sitä nyt estää kaikki tapahtuva, ennen kuin on liian myöhäistä.
Juoni vaikuttaa hiukan sekavalta, ja itsellänikin kesti ennen kuin tajusin tapahtumien kulun. Kuitenkin elokuva osaa viihdyttää, eikä tehosteissa ole säästelty. Näyttelytasosta en osaa sanoa, paikoitellen ehkä menee hieman ylinäyttelemisen puolelle, mutta kyllä se ainakin keskinkertaista on. Huumoriakin löytyy, mikä on sekä hyvä että huono puoli, mukaan kun on tungettu amerikkalaisten suosimaa mautonta pissakakkaseksihuumoria. Onneksi sitä perushuumoriakin on, eikä leffa sorru melkein-parodiaksi.
Paria mauttomuutta lukuunottamatta onnistunut jatko-osa. Saatoin pitää tästä jopa enemmän kuin ykkösestä. Tehosteissa ei ole säästelty, ja loppujen lopuksi suosittelen kaikille niille, jotka pitävät toiminnasta. Pisteitä rajoittaa sekavahko juoni ja ne pari mauttomuudet, mutta kyllä se silti neljä tähteä ansaitsee.