Peleistä on tehty jo reilun vuosikymmenen ajan elokuvia. Taso on vaihdellut täysflopeista ihan päteviin sovelluksiin. Silent Hill on ihan kiva leffa pelifilmatisoinniksi. Tosin itse en ole Silent Hill -pelejä pelannut, joten arviokin on sitten sen mukainen. Ei ainakaan tule mitään vertailuja pelin ja elokuvan välillä.
Rose ja Christopher Da Silvan (Mitchell & Bean) adoptiotytär Sharon (Ferland) näkee outoja unia ja puhuu Silent Hillin hylätystä kylästä. Rose päättää viedä tyttärensä sinne. Tytär kuitenkin katoaa vuosikymmeniä sitten autioituneeseen kylään ja Rose alkaa etsimään häntä. Mutta kylässä onkin kaikenlaista kummajaista, jotka eivät taida tykätä ulkopuolisista.
Silent Hillin visuaalinen toteutus on todella upeaa. Kylä on saatu todella ränsistyneen näköiseksi ja muutenkin visuaalinen ilme on mukavan synkkää. Rakennusten sisätilojen sokkelot ovat todella hienoja ja synkkiä paikkoja, joista jo näkee, ettei niihin sokkeloihin huvita eksyä. Kylän ympärillä leijuva tuhkasta koostuva sumu tuo mukavan lisän paikan tunnelmaan. Tunnelma suorastaan tuntuu kierolla tavalla häiriintyneeltä.
Kauhua ja jännitystä saadaan luotua ihan mukavasti. Kauhutunnelmaa höystetään synkän ja häiriintyneen ilmapiirin lisäksi myös musiikin avulla. Muutenkin äänimaailmalla pelataan paljon. Välistä kuullaan sumusireenin ulinaa ja välillä askelten ääniä, eikä kuitenkaan näy mitään. Myös vastaan tulevat kummajaiset ovat pelottavia ja jopa suorastaan hurjia ilmestyksiä. Ne ovat kuin olisivat peräisin jostain kieroutuneesta mielestä. Valitettavasti tämä kääntyy pian itseään vastaan. Kun olioita näytetään tarpeeksi paljon, niin ne eivät tunnukaan enää pelottavilta, vaan jopa huvittavilta. Näitä hirviöitä olisikin pitänyt näyttää vähemmän ja tehdä muilla tavoilla selväksi, että jotain siellä kylässä on. Vielä täytyy sanoa, ettei sentään lopun verikekkereitä ole vedetty liian monen kauhupläjäyksen tapaan unettavaksi tai naurettavaksi, vaan tunnelma on tältäkin osin piinaava.
Näyttely ja roolihahmot ovat melko vaihtelevaa tasoa. Rosea näyttelevä Radha Mitchell ei vakuuta lainkaan omassa roolissaan. Välillä suorastaan vaivautuu hänen suorituksestaan. Sean Beanin Christopher -hahmo jää varsin irralliseksi koko elokuvassa. Mies ei itse tee huonoa työtä, mutta ihmetyttää kyllä, miksi niinkin loistava ja jopa aliarvostettu näyttelijä on laitettu noinkin turhaan rooliin. Alice Krige on suorastaan häikäisevä kiihkouskovaisen Christabellan roolissa. Myös elokuvan lapsinäyttelijä 11-vuotias Jodelle Ferland on omassa kaksoisroolissaan todella loistava. Eikä rooli ole edes varmasti niitä helpoimpia, kun täytyy näytellä kahta moniulotteista hahmoa.
Silent Hill on pätevä kauhun, trillerin ja draaman sekoitus, jonka kanssa kyllä parituntinen vierähtää kevyesti. Tätä voin kyllä suositella ihan kenelle tahansa vähintäänkin paremman puutteessa. Pelin ystävistä sitten en voi mennä sanomaan mitään.
nimimerkki: Ville