Pätkä on todellakin niin herkullinen pläjäys kun muistelin.

5.2.2003 21:59

Alkuperäinen nimi:Midnight Run
Valmistusvuosi:1988

Leffa tuli joskus nähtyä jossain ja siitä jäi sen verran hyvä maku suuhun että pätkän ollessa eräässä ulkomaan lättykaupassa erikoistarjouksessa suomiteksteillä niin samahan se oli sitten pistää visa vinkumaan ja homma eikun postiin.

Niin. Kyseessähän on mainio headhunter-pätkä, jossa De Niron koordinoima ex-poliisi Jack Walsh saa 100k$:n tehtävän takuufirmaa pyörittävältä kaverilta, joka maksaa rikolliset oikeudenkäyntiin asti ulos vankilasta businessmielessä. Tehtävänä on tuoda “herttua” eli Jonathan Mardukas takaisin Los Angelesiin, josta äijä pakeni heti kun takuusumma oli pulitettu oikeudelle. Herttua on työskennellyt suuren mafioson kirjanpitäjänä ja pöllinyt tältä 15 miljoonaa taalaa ja siksi myös mafia on herttuan perässä. Tuohon tulee kuvioihin vielä toinen palkkionmetsästäjä, joka on saanut myös tehtäväkseen herttuan rahtaamisen sekä FBI on kiinnostunut herttuasta avaintodistajana, jonka avulla mafiapomo saataisiin rautoihin. Näin ollen, on turha kuvitella että Jack-heppu saisi suorittaa tehtäväänsä rauhassa.

Pätkä on todellakin niin herkullinen pläjäys kun muistelin. Walsh ja herttua muodostavat hauskan parivaljakon matkan aikana heidän vältellessä muita asialle vihkiytyneitä tahoja. Herttua paljastuu varsin filosofiseksi ja osittain myös Robin Hoodmaiseksi hepuksi, Walshin kovistellessa tilanteessa kuin tilanteessa. Kyllähän se siitä kovempikin heppu heltyy (ainakin välillä) ja kun äijillä synkkaa niin hehän alkavat jo ystävystyä matkalla vaikka tavoitteet ovat hyvinkin erkanevat.

Tarjolla on ihan näppärää sanailua, eikä edes mitenkään typerään tyyliin. Leffa pursuaa täpäriä tilanteita ja muutamia tiukkoja takaa-ajojakin. Kokonaisuus on hauska komedia, jossa on myös ripaus draamaa seassa. Suosittelen.

Arvosteltu: 05.02.2003