Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Taneli Mäkelän näytteleminen on aivan loistavaa.

12.5.2005 17:18

Alkuperäinen nimi:Team Ahma
Valmistusvuosi:1998

Team Ahma – yksi monista Pirkka-Pekka Peteliuksen huumorisarjoista. Jarno Ahma (Pirkka-Pekka Petelius) ja Alpo Kurkinen (Taneli Mäkelä) perustavat maantiepalvelun, jonka leivissä he auttavat naista synnytyksessä sekä useissa pienemmissä ongelmissa.

Alpon ja Jarnon teot ja sanat keräävät sympatiapisteet varmasti ja jotka sarjaa seuranneet näkevät tämän dvd-levyn pakko-ostoksena. Jos ei, niin nyt on syytä nähdä. Aika nimittäin ei ole kullannut muistoja, vaan pidän tätä vieläkin ehkä parhaana suomalaisena komediasarjana. Tyyli on leppoisaa sekä Alpon ja Jarnon jutut ovat niin älyttömiä, ettei lisätärpätti riitä, pakko heittää aivot narikkaan. Monet naurut saa myös Hjördis-tädistä, jonka luona Alpo asuu – todellinen pelko on olemassa. Hjördis-tädin lisäksi legendaariista ovat päähenkilöiden lausahdukset: Alpon “Ai mutta nythän mä hokasin” sekä Jarnon “Hitsi, voi hitsin hitsi”. Sarjan ainoan miinuksen löydän juuri tuosta Jarnon hokemasta hitsin hitsistä, johon loppua kohden alkaa kyllästymään.

Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Taneli Mäkelän näytteleminen on aivan loistavaa. Pystyy oikeasti kuvittelemaan että jossain perämetsässä asustaa nämä kaksi maantiesotilasta, joiden elämän kohokohtia on lähteä Helsinkiin ja käydä Mäkkärissä syömässä.

Teksitykset lätyltä löytyy suomeksi ja ruotsiki. Kuvasuhteena on 4:3 ja ääni on Dolby Digital 2.0. Extroista taas löytyy alkuperäinen Team Ahman ensiesiintyminen Akkaa päälle -sarjasta. Tämä dvd käsittää sarjan ensimmäiset viisitoista osaa, syksyllä 2005 ilmestyy loputkin jaksot.

nimimerkki: Tuomas

Arvosteltu: 12.05.2005