Pläjäys kokoaa yhteen bändin neljän ensimmäisen levyn tähtihetket.

10.12.2002 00:21

Alkuperäinen nimi:Def Leppard - Historia/In round your face
Valmistusvuosi:2001
Pituus:2001 min

Def Leppard on kunnioitetava bändi sillä poppoo on ollut kasassa jo vuodesta –78 eli kohta tulee jo 25 vuotta mittariin. Edelleenkään bändi ei ole pappaosastoa. Muutama miehistönvaihdos mahtuu matkalle, mutta niitäkään ei turhan montaa ole. Def Leppard on tajunnut jo melko alkumetreillä sen asian, että kuulemisen lisäksi bändi on tuote, jota halutaan myös nähdä. Jos et ole ollut maisemissa kun Def Leppard on keikkaillut kotikonnuillasi niin eipä hätää, jos jonkin näköistä tallennetta näyttää löytyvän arkistoista.

Kolmannen levyn, Pyromanian aikaan bändiä tituleerattiin vielä ikuiseksi lämppäribändiksi, mutta sitten singahtikin markkinoille orkesterin keihäänkärjeksi muodostunut menestysplätty Hysteria (-88) ja räjäytti potin. Tuon surullisenkuuluisan levytyssessionhan aikaan rumpali Rick Allen meni ja teloi kätensä niin, että se jouduttiin amputoimaan. Bändi oli joustava sekä Rick määrätietoinen, eikun yhdellä kädellä soittamaan rumpuja ja näinhän bändi porskuttaa vielä tänäpäivänä. Hatun noston paikka. Yksikätisessä rumpalissa oli kyllä monella ihmettelemistä aikoinaan.

Pläjäys kokoaa yhteen bändin neljän ensimmäisen levyn tähtihetket kahdessa osassa. Ensimmäinen osa sisältää erinäisiä studiolivesessioita, joissa musa soi levyltä ja äijät notkuu tahdissa. Livesoitannosta ei ole tietoakaan. Samaisessa osiossa nähdään myös läjä rehellisiä musavideoita hittibiiseistä ja niitähän löytyy kuin sieniä sateella. Lätyn toinen osio In Round in tour face onkin sitten ehtaa jenkkilässä kuvattua livekamaa vuodelta –88, Denverin McNichols Areenan parilta peräkkäiseltä keikalta. Nam, kyllä Def Leppardin musan ystävä viihtyy.

Muuta mainittavaa DVD:llä on jo vähän “pakollinen” julkaisuluettelo ilman vuosilukuja, jolla kai varjellaan ikuista nuoruutta. Bändiä haastatellaan myös vähän, mutta tuo tuntuu lähinnä ihan nimelliseltä jutulta. Jottei nykyisyyttä unohdettaisia niin mukaan on sullottu myös 5 kpl bonusvideoita joista tuorein on –99 julkaistulta Euphoria-levyltä. Ehkäpä tuokin vuosi on jo joillekin melkoista historiaa, mutta Def Leppard ei olekaan mikään median luoma päivän tähtibändi, joka on huomenna kuollut ja kuopattu. Biisit jää elämään vähän eri malliin ja sillä siisti. Välillä orkesterilla on ollut kieltämättä jo ylituotannon makua ilmassa, mutta tässä pläjäyksessä et sitä vielä kuule, paitsi ehkä noissa bonusvideoissa 😉

[B]Historia -biisit:[/B]
Hello America, Let It Go, High ‘N’ Dry, Bringin’ on the Heartbreak (Version I with Pete Willis), Photograph, Rock of Ages, Foolin’, Too Late For Love, Rock! Rock! (Till You Drop), Bringin’ on the Heartbreak (Version II with Phil Collen), Me and My Wine, Women, Animal, Pour Some Sugar On Me (U.K. Version), Hysteria, Armageddon It (Live), Pour Some Sugar On Me (U.S. Version), Love Bites

[B]In the round in your face -biisit:[/B]
Stagefright, Rock! Rock (Til You Drop), Women, Too Late For Love, Hysteria, Gods of War, Die Hard the Hunter, Bringin’ on the Heartbreak, Foolin’, Armageddon It, Animal, Pour Some Sugar On Me, Rock of Ages, Photograph

[B]5 bonusvideota:[/B]
Slang, Work It Out, All I Want Is Everything, Goodbye ja Promises