Pokeriaiheisia elokuvia on liian vähän. Toki pokerimiehenä olen tätä mieltä, mutta pokeri on tullut vuosi vuodelta suurelle yleisölle tutummaksi.
Lucky You on huonompi kuin pokerielokuva Rounders (Matt Damon & Edward Norton), muttei silti mikään fiasko. Kerronpa miksi.
Elokuva kertoo isänsä varjossa elävästä pokeripelaajasta nimeltä Huck Cheever (Eric Bana). Huck pelailee korttia Las Vegasissa. Eräänä päivänä Vegasiin kuitenkin ilmestyy tyttönen nimeltä Billie Offer (Drew Barrymore), johon Huck rakastuu. Näistä aineksista alkaa pokerintäyteinen draama, joka on mielestäni ihan hyvä.
Elokuvan hyvä puoli on se, että siinä pelataan pokeria. Ja paljon. Eri pelimuodot voivat säikäyttää rakkauselokuvaa etsivän Matti Meikäläisen, mutta romantiikkaa elokuvaan löytyy ihan tarpeeksi. Liikaakin, jos uskallan sanoa. Kliseiset kohtaukset, kuten pokerin opettaminen vasta-alkajalle ovat ärsyttäviä, mutta lähes pakollisia kaikissa uhkapelielokuissa. Siirappiset kohtaukset ovat ihan siedettäviä, paitsi loppukohtaus, jonka ansiosta antamastani arvosanasta lähtee puoli tähteä. Rakkaudentunnustus pokeritermeillä saattaa kuullostaa suloiselta, mutta pokerin ystäville se kuullostaaa aivan kauhealta, ja teki mieli sulkea telkkari. Elokuva keskittyy myös paikkailemaan Huckin ja isänsä L. C. Cheeverin (Robert Duvall) suhdetta.
Eric Bana tekee todella hyvää työtä esittäessään peliriippuvaista Huckia. Häntä vihaa toisessa kohtauksessa, ja hetken päästä hän taas kerää sympatiat. Drew Barrymore tekee aika ilmeettömän suorituksen, jonkalaista tytöltä odottaakin. Robert Duvall tekee hyvää työtä “pokerpro” -isänä, joka jakelee pelipöydässä viisauksia. Elokuva keskittyy näihin hahmoihin, mutta elokuvassa ilokseni nähdään todella monta oikeaa pokeriammattilaista. Robert Downey Jr. vilahtaa myös eräässä kohtauksessa, mutta katoaa sitten kuin taikaiskusta.
Elokuvan ohjannut ja käsikirjoittanut Curtis Hanson on minulle tuttu vain varsin mainiosta räppäri Eminemin elämänkerrasta 8 Milestä. Curtis on tehnyt kevyitä komedioita 2000-luvun jälkeen, ja ennen sitä lähinnä trillereitä, kuten Käsi joka kehtoa keinuttaa (1992).
Lucky You on kuitenkin pokerista kiinnostuneille katsomisen arvoinen leffa, eikä se romantiikkaa etsivillekään mikään pettymys ole. Ei kuitenkaan pärjää Rounderssille.