Profiloituu hyvin nopeasti tusinatavaraksi.

22.3.2012 23:44

Alkuperäinen nimi:Le premier cercle
Valmistusvuosi:2009

Aeroflotin lennolla Pekingistä Moskovaan pääsin hyödyntämään heidän viiden tuuman viihdekeskustaan, joka oli upotettu edessä olevan penkin niskatukeen. Se sisälsi mm. huikean keilauspelin, golf-pelin, Pac-Manin, mutta myös elokuvia, joita selaillessani päätin valita Jean Renon Inside Ringin lievittämään puuduttavaa tylsyyttä. Leffa oli minulle täysin tuntematon, joten en ollut ehtinyt muodostamaan ennakko-odotuksia.

Vaikka Inside Ring on eurooppalainen tekele, ei se eroa amerikkalaisista vastineistaan muuta kuin kielessä. Jean Reno on Milo, ranskalaisarmenialaisen Malakian-mafiasuvun pomo, jonka poika tahtoo jättää rikollisen elämäntyylin yhdessä tyttöystävänsä kanssa. Komisario Saunier (Bouajila) on ottanut elämäntyökseen Malakianin perheen tuomisen oikeuden eteen. Molempia yhdistää menneisyys, koska Milo menetti poikansa tulitaistelussa, jossa Saunier menetti kollegansa. Kuulostaa kliseeltä ja sitä se myös on.

Armenialaismafian toiminta on hyvä ja mielenkiintoinen aihe, jota ei ole käsitelty elokuvissa, toisin kuin esimerkiksi italialaismafian edesottamuksia. Leffa esittää välillä Malakianit tavallisena rosvojoukkona, jonka pomo itsekin osallistuu toimintaan. Toisaalta kässäri maalailee suurta eeppistä kertomusta perheestä, jolle kunnia on kaikki kaikessa, mutta tälle tielle lähdettäessä se epäonnistuu täysin. Inside Ring profiloituu hyvin nopeasti tusinatavaraksi, eikä sieltä ole nousua.

Hieman säälittää tekijöiden puolesta, että alisuorittamalla on jätetty tekemättä rikoselokuva, jolle olisi kysyntää. Johtuneekohan elokuvan katseluolosuhteista, että tämä tuotos ylsi mielestäni kolmosen keskiarvoon kaikista kliseistään huolimatta.

Arvosteltu: 22.03.2012