Jääkiekkomaalivahdin naamaria kantava sarjamurhaaja ja ihmismoukari Jason Voorhees (Ted White) kärrätään ruumishuoneelle, joskin osoittaa olevansa varsin eloisa ruumiiksi. Voorheesin akan aikamiespoika lähtee kotimatkalle Crystal Lakelle, minne on kerääntynyt iso lauma sekalaisia hormonihulluja. Luonnollisesti erilaisista kodin tarvekaluista tehdään kekseliäitä Tom Savinin ammattitaidon apuvälineitä ja sankari on varsin epätodennäköinen Tommy Jarvis (Corey Feldman).
Joseph Ziton ohjaama kunnianhimoinen yritys laittaa Crystal Laken oma paikallinen kummitusjuttu elokuvan aikakirjoihin tuo varsin vakuuttavan määrän suoraviivaista silvontaa. Luonnollisesti yritys laittaa lappu luukulle ei onnistunut, sillä Ted White on vakuuttavan uhkaava naamioituna ihmismoukarina ja kulkee ovista avaamatta niitä. Ilmapiiri on synkkä ja alue suorastaan vilisee lihaa Jasonin mäiskittäväksi. Ohjaus hyödyntää pimeää tehokkaasti ja itse Jason pysyy melko hyvin piilossa ilmaantuen vain ajoittain esiin leikkomaan.
Muu näyttelijäkaarti on sitä omaa laatua genrelleen, joskin Corey Feldman tekee varsin autenttista työtä omassa roolissaan. Muu kaarti on sitä lihatiskin ärsyttäjälössiä jonka kuolemalle ruman naamarihemmon toimesta katsoja hurraa ja varsinkin kun mukana on Tom Savinin innokkaan taidokasta gorea on kokonaisuus hilpeä.
Heikkouksiakin on luvassa. Visuaalinen ilme tehokkuudestaan huolimatta ei oikein ole hyvässä sovussa genren kanssa ja pimeä jättää Tom Savinin loiskeet ehkä liiankin näkymättömiksi. Veriroisketta olisi voitu ottaa mukaan hieman enemmän, vaikka itse Jasonin kellistyminen macheteen on erityisen hurmeinen. Lisäksi viihdearvoa lisäävää mustaa huumoria on mukana vain hieman morbidissa dialogissa.
Kunnianhimoinen yritys laittaa saaga pakettiin, mutta jotkut kohtaukset ovat jokseenkin irrallisia kokonaisuudelle, huumori ei oikein rimmaa silvonnan kanssa ja itse ihmismoukari-Voorhees kammottavuudesta huolimatta ei ole tarpeeksi symppis, mutta ehkä viimeinen johtuu siitä että tämä pyrkii olemaan oikea kauhuelokuva, vaikka jää tavoitteestaan vajaaksi.