Elokuva rakentuu Espanjassa pidettävän terrorisminvastaisen huippukokouksen ympärille. Huippukokoukseen osallistuu – kukas muu – kuin yhdysvaltain presidentti (William Hurt). Kesken väkitungoksen tapahtunut ampumavälikohtaus saa pian katsojan paulohinsa.
Vantage Point rakentuu eräänlaisen aikahyppelyn ympärille, sama tilanne näytetään usean henkilön näkökulmasta. Kerronnallinen kikkailu on onnistunut erittäin hyvin, ja elokuva pitää intensiteettinsä alkumetreiltä viimeminuuteille. Henkilöihin saadaan juuri sopivasti syvyyttä, mitä toimintatrilleriltä voisi toivoa.
Elokuvassa on jopa hivenen sanomaa, kun Sigourney Weaver ohjaa uutislähetystä huippukokouksesta ja siitä seuraavasta ampumavälikohtauksesta ja räjähdyksistä. Se mitä näemme televisiossa on editoitu ja leikattu moneen kertaan. Mihinkään filosofiseen tiedotuspohditaan elokuva ei kuitenkaan sorru, vaan pääpaino on hyvin toimivassa juonessa ja kovassa temmossa.
Näyttelijätyö oli kautta linjan perushyvää 9- settiä, kukaan ei järisytä maailmaa mutta ammattilaiset tekevät työtä käskettyä.
Plussana mainittakoon, että elokuvasta tuntui nauttivan myös kauniimpi puolisko, eli mitään puhdasta äijämättöä ei tarvitse pelätä. Suosittelen.. popcornitkin jäivät syömättä 🙂