Rutiininomainen sarjamurhaajan metsästys.

2.12.2014 22:32

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Texas Killing Fields
Valmistusvuosi:2011
Pituus:105 min

Teksasissa Calderin öljykenttien kyljessä, moottoritie I-45:n varrella sijaitsee rämeikköalue, joka tunnetaan puoleensavetävästi nimellä Texas Killing Fields. 1970-luvun jälkeen alueelta on löydetty yli 30 ruumista. Texas Cityn poliisilaitos ja FBI ovat turhaan yrittäneet selvittää kuolemantapauksia ja vain aniharvat niistä on kyetty ratkaisemaan. Näihin tosielämän lähtökohtiin nivoutuu Michael Mannin tyttären Amy Canaan Mannin debyyttiohjaus Texas Killing Fields (2011).

Aikoinaan Yhdysvaltain huumepoliisissa DEA:ssa työskennelleen Don Ferraronen käsikirjoittamassa tarinassa rämeiköltä Texas Cityn lähistöltä löytyy tunnistamaton naisen ruumis. Murharyhmän etsivä Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) haluaa tutkia tapausta tarkemmin, vaikka rikos on poliisilaitoksen toimivalta-alueen ulkopuolella. Heighin pari Mike Souder (Sam Worthington) ei puolestaan halua koskea murhaan tikullakaan, etenkään, kun tutkintaa johtaa Souderin ex-puoliso Pam Stall (Jessica Chastain). Heigh ei kuitenkaan anna periksi ja kun kaksikon tuntema nuori tyttö Little Ann (Chlöe Grace Moretz) katoaa, poliisit joutuvat vedetyksi tapahtumien keskipisteeseen.

Texas Killing Fields tarjoaa tarinaltaan hyvin perinteisen ja suoraviivaisen sarjamurhaajajännärin. Katsoja kykenee vaivatta ennakoimaan tulevat käänteet ja kun henkilöhahmotkin jäävät hyvin ohuiksi, niin koko tarina jää lopulta melko yhdentekeväksi. Näyttelijöistä parhaiten onnistuvat naiset. Grace Moretz on vahva ongelmaperheen varhaisteininä, joka taiteilee hauraalla elämänpolulla yrittäen vain selvitä päivän kerrallaan. Jessica Chastain kiskaisee hyvän roolin kovapintaisena etsivänä, mutta häntä nähdään kankaalla kovin vähän. Pääosan etsiväkaksikosta Jeffrey Dean Morgan saa Heighin rooliin aavistuksen särmää ja elämänmakua, mutta Sam Worthington epäonnistuu pahasti roolissaan. Mike Souder on Teksasiin passitettuna suurkaupungin kyttänä pelkästään läpinäkyvä karikatyyri.

Texas Killing Fieldsin ansiot löytyvät kuvalliselta puolelta, sillä Amy Canaan Mann on isänsä tavoin visuaalisesti taitava. Mann on luonut yhdessä kuvaaja Stuart Dryburghin kanssa elokuvaan uhkaavan ja painostavan kuvallisen maiseman. Texas Killing Fields on alusta loppuun saakka kaunista katsottavaa. Valitettavasti vain ohut tarina vie visuaalisuudelta voiman.

Arvosteltu: 02.12.2014

Lisää luettavaa